Rețetă de mazăre scăzută. Odată cu vara vine și vremea în care putem face cea mai bună mazăre scăzută, totul fiind proaspăt. Se poate prepara cu sau fără carne, fiind o mâncare perfectă și pentru perioada postului. Este de preferat să se folosească mazărea din piață.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Odată cu vara vine și sezonul legumelor proaspete. Astfel că o mazăre scăzută este perfectă pentru această perioadă. Este de preferat să se folosească mazărea din piață, proaspătă, pentru o mâncare cât mai gustoasă.
Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni.
Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.
Citește și: Cum s-au cunoscut Carmen Neogiță și iubitul ei, politicianul Cătălin Boboc:
Citește și: Cum l-a anunțat Nicole Cherry pe iubitul ei că e însărcinată:
Ingrediente – mazăre scăzută
- 500 g mazăre proaspătă
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 4-6 fire de mărar
- 100 ml ulei
- 2 prize de piper
- 2-3 linguri pastă de roșii
- sare, piper
- 2 linguri de făină
Mod de preparare – rețetă de mazăre scăzută
Mazărea se spală bine și se pune în apă fierbinte timp de 5-10 minute, dacă este proaspătă. În cazul în care este congelată, se va adăuga spre sfârșit, conform gastropedia.ro.
Ceapa se curăță și se toacă mărunt. Într-o cratiță se pune uleiul, apoi ceapa care se călește până se rumenește puțin. În acest timp se toacă ardeiul gras și se adaugă peste ceapă. Se lasă 10 minute pe foc.
Urmează să se pună și mazărea cu apă fierbinte peste. Se lasă la fiert aproximativ 30 de minute.
Spre final se adaugă și pasta de roșii. Se pot pune și cele două linguri de făină dacă sosul este mai apos. La final se adaugă mărarul tocat.
Sursa foto: retetele-monei.ro