Cum să faci mascarpone de casă. Rețetă simplă

.

Mascarpone este unul dintre ingredientele-cheie într-o prăjitură răcoroasă de vară. Se folosește la tiramisu, dar și într-o varietate de alte combinații. Se poate prepara și acasă, iar rețeta este una extrem de simplă, cu ingrediente la îndemâna oricui.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Mascarpone, brânza cremoasă pe care o găsim la supermarket și pe care o folosim în tot felul de prăjituri și combinații se poate pregăti și în casă. În afară de tiramisu, mascarpone este ideal pentru înghețata preparată în casă, poate fi folosit cu ușurință în prăjiturile care nu au nevoie de coacere sau în creme delicate, dar extrem de savuroase.


Mascarpone de poate prepara acasă, doar cu ajutorul a două ingrediente, deloc scumpe.

Ingrediente pentru mascarpone de casă

Pentru mascarpone de casă este nevoie doar de două ingrediente și puțină răbdare, dat fiind că timpul de așteptare ajunge până la 12 ore.

  • o lămâie
  • smântână grasă de cel puțin 25% sau 30% grăsime.

Citește și: Crema de mascarpone cu fructe de padure

Citește și: Tiramisu cu fructe de pădure.Cea mai simplă rețetă

Citește și: Rețeta de Pavlova a lui Dan Cruceru.Cu acest desert și-a cucerit soția


Cum se prepară mascarpone de casă

Mascarpone de casă este gata în numai cinci minute, doar timpul de așteptare este mai mare. Se pune smântâna pe foc, iar după ce a clocotit de câteva ori, se adaugă zeama de la jumătate de lămâie, după care se mai lasă alte două minute pe foc, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Secretul este că trebuie amestecat mereu în smântână pentru a nu se lipi de pereții oalei.

După ce se oprește focul, se pregătește o strecurătoare și tifon steril. Se toarnă smântâna în tifon și se lasă temperatura camerei până se răcește. Apoi, se pune la frigider până a doua zi dimineața.

A doua zi, vei observa că această compoziție a devenit o brânză fină și cremoasă, ideală pentru cremele care se adaugă în prăjituri. Fie că o combini cu frișcă sau chiar cu o cremă de ciocolată, aceasta va avea o tentă ușor acrișoară, răcoritoare, ideală pentru preparatele fără coacere.

Sursa foto: pixabay