Rețetă de mâncare de vinete cu roșii și usturoi

.

Rețetă de mâncare de vinete cu roșii și usturoi. Vinetele sunt absolut delicioase și se numără printre cele mai populare legume vara. Datorită gustului unic, acestea pot fi consumate în nenumărate feluri: coapte, marinate, înăbuşite, fierte, afumate. Dacă vreți să vă răsfățați familia cu un preparat inedit, nu ezitați să încercați rețeta de mâncare de vinete cu roșii și usturoi recomandată de noi. Se prepară extrem de ușor!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de mâncare de vinete cu roșii și usturoi. În sezonul cald, vinetele sunt la mare căutare și ar trebui să profitați din plin de ele. Aceste legume sunt cărnoase și sățioase, motiv pentru care pot deveni un aliat de nădejde într-o dietă. Consumate în mod corespunzător, vinetele pot constitui elementul principal dintr-o cură de slăbire. Acestea au un conținut bogat de apă și multe fibre, potasiu, magneziu. Dacă v-ați săturat de clasica salată de vinete cu maioneză și ceapă, încercați acestă rețetă de mâncare de vinete. Vă veți surprinde familia și prietenii!


Citește și: 10 rețete de smoothie ideale pentru vară

Citește și: Rețetă de chiftele de dovlecei cu mărar și usturoi

Citește și: Rețetă de tartă cu lămâie și cocos

Citește și: Rețetă dulceață de lapte.Ai nevoie de doar 4 ingrediente

Rețetă de mâncare de vinete cu roșii și usturoi – Ingrediente

4 vinete mici

o ceapă medie-mare

6 linguri de ulei

3 roșii medii

100 de ml de apă

4 căței de usturoi

1/2 legătură de pătrunjel verde

50 de ml suc de roșii mai gros

Rețetă de mâncare de vinete cu roșii și usturoi – Mod de preparare

1. Începeți cu vinetele. Acestea se curăță parțial, se taie în cubulețe și se pun într-un castron cu apă și sare pentru 30 de minute.


2. Ulterior, ceapa se taie mărunt și se călește într-o tigaie. Între timp, roșiile se decojesc, se taie cubulețe și se adaugă peste ceapă, potrivit spynews.ro.

3. În această etapă, se toarnă 100 de ml de apă, iar compoziția se lasă 5 minute pe foc. Vinetele se scurg de apă și se pun în tigaie.

4. După ce legumele s-au rumenit ușor, se adaugă usturoiul mărunțit și sucul de roșii. Compoziția se mai lasă câteva minute pe aragaz, iar, la final, se adaugă pătrunjelul proaspăt. În acest moment, preparatul se adaugă în farfurii și poate fi consumat. Poftă bună!


Sursa foto: Freepik