Rețetă de mâncare de măsline cu pui. Un deliciu!

.

Rețetă de mâncare de măsline cu pui. Mici, dar foarte gustoase, măslinele pot fi consumate separat sau în diferite combinații. Nu oferă o savoare deosebită doar celebrei pizza, ci și altor delicatese. Rețeta de mâncare de măsline cu pui este un preparat inedit, extrem de delicios și se gătește în aproximativ o oră. Iată de ce ingrediente aveți nevoie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de mâncare de măsline cu pui. Pe lângă faptul că sunt foarte delicioase, măslinele oferă și numeroase beneficii organismului. Aceste fructe mici sunt bogate în vitamine și antioxidanți. În plus, conform studiilor, ele sunt bune pentru inimă. Dacă vreți să le folosiți într-un preparat inedit, vă recomandăm rețeta de mâncare de măsline cu pui.


Citește și: Rețetă de vinete murate cu usturoi.Perfecte pentru iarnă

Citește și: Rețetă de prăjitură cu gutui caramelizate.Perfectă pentru zilele de toamnă

Citește și: Rețetă de Sangria.Perfectă pentru tine și prietenii tăi!

Citește și: Rețeta gătită de Andreea Ibacka care l-a impresionat pe Cabral:„A lins și farfuria de-a tocit smalțul’

Rețetă de mâncare de măsline cu pui – Ingrediente

1 kg carne de pui (piept sau copane)

1 ceapă

2-3 căţei de usturoi

2-3 linguri ulei


1 dovlecel (se poate şi fără)

200 g măsline

1 pahar mic de vin

200 ml suc de roşii

1 lămâie

sare

piper

Rețetă de mâncare de măsline cu pui – Mod de preparare

1. Mai întâi, începeți prin a curăța foarte bine carnea. Pieptul sau copanele de pui alese se spală bine sub jet de apă rece, timp de câteva minute.

2. După ce ați spălat cu atenție carnea, luați o tigaie suficient de încăpătoare în care să adăugați ulei. Lăsați apoi carnea la călit.

3. Mai apoi, ocupați-vă de ceapă și de usturoi. Trebuie să curățați și să spălați legumele cu grijă, iar mai apoi să le tocați mărunt pe un tocător de bucătărie. Le puteți adăuga apoi peste carne, iar totul se stinge apoi cu niște apă. Mâncarea se lasă să fiarbă înăbuşit timp de aproximativ 20 de minute.


4. După aceea, puteți pune deasupra și măslinele. Înainte însă, trebuie ele trebuie să fie crestate longitudinal în unul sau două locuri.

5. Apoi, adăugați și dovlecelul, după ce l-ați tăiat cubulețe medii, potrivit site-ului retete.unica.ro.

6. Preparatul se lasă pe foc mic, iar după aproximativ 5 minute se pune vinul îndoit cu apă. Se lasă mâncare să fiarbă înăbuşit 30-35 minute. Vă veți da seama că mai aveți puțin când carnea se înmoaie.

7. La final, se adaugă sucul de roșii și feliile de lămâie. Preparatul se mai lasă la înăbușnit timp de 10 minute, iar apoi se adaugă sarea și piperul după gust. Poftă bună!

Sursă foto: Shutterstock