Profitați din plin de vremea legumelor proaspete încercând o rețetă de mâncare de vinete cu usturoi! E delicioasă, pe gustul întregii familii, se face rapid și, nu în ultimul rând, nu vă va dezechilibra bugetul.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de mâncare de vinete, vă oferim cea mai simplă variantă, în care ingredientul-vedetă, în afară de vinete, bineînțeles, este usturoiul. Acesta va da o savoare deosebită preparatului, care va deveni, cu siguranță, una dintre mâncărurile preferate ale familiei. Asta cu atât mai mult cu cât, în special pe vreme de caniculă, se poate mânca și rece.
Rețetă mâncare de vinete cu usturoi
Vinetele sunt unele dintre preferatele românilor, fie sub formă de zacuscă, tocană sau salată, așadar vă prezentăm cea mai simplă rețetă de mâncare de vinete. Aveți nevoie de ingrediente puține, însă rezultatul va fi unul extrem de savuros și, mai mult, este un fel de mâncare ce poate fi consumat direct din frigider. Iată de ce aveți nevoie!
Ingrediente
4 vinete mici sau 2 mari
1 ceapă mare
6 linguri de ulei
3-4 roșii medii
6 căței usturoi
50 ml suc de roșii
1 legătură pătrunjel
sare
piper
Citește și: Ciorbă de burtă. Rețeta clasică, pas cu pas
Citește și: Cordon bleu la cuptor. Rețetă simplă și sănătoasă
Citește și: Rețetă de supă de zarzavat. Se prepară ușor
Citește și: Rețetă de tort de biscuiți cu budincă, fără coacere
Citește și: Rețetă fasole bătută. Ieftină și delicioasă
Cum se prepară mâncarea de vinete cu usturoi
Rețetă mâncare de vinete cu usturoi. Se spală bine înainte toate legumele. Vinetele se curăță de coajă parțial (dar nu obligatoriu). Se taie felii, iar apoi în cuburi de mărime medie, care se scufundă într-un vas cu apă și sare, ca să nu se oxideze, timp de o jumătate de oră. Le puteți prăji, de altfel, și în forma feliată, dacă preferați.
Între timp, ceapa se toacă mărunt și se călește în puțin ulei. Roșiile se descojesc și se taie cubulețe. Ca să simplificați operațiunea, puteți să le opăriți în apă fierbinte 1-2 minute înainte.
Apoi se adaugă roșiile peste ceapa călită și se mai lasă la foc mic încă 2-3 minute, până se întrepătrund aromele. Se toarnă puțină apă, cât să nu se prindă de vas și se lasă în continuare pe foc până mai scade lichidul.
Vinetele, scurse bine, anterior, de apă, se călesc în ulei încins la foc mic, până se rumenesc. Se adugă peste ceapa călită și roșiile cubulețe. Acela este momentul în care punem și usturoiul mărunțit și sucul de roșii (preferabil, unul mai gros). Se mai lasă la foc câteva minute. Dacă vă place ca mâncarea să fie mai scăzută și să se rumenească frumos, puteți pune vasul la cuptor pentru 30 de minute. Dacă scade prea mult, mai completați cu sos de roșii.
Se servește cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra și poate fi mâncată atât caldă, cât și rece.
Foto: Shutterstock