Rețetă mâncare de praz. Cum se prepară

.

Cum se prepară cea mai simplă rețetă de mâncare de praz. Pentru a pregăti rețeta de mâncare de praz nu este nevoie de multe ingrediente sau de o experiență în bucătărie. Mâncarea de praz este un preparat delicios și se pregătește rapid.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Mâncarea de praz este un preparat numai bun pentru vară deoarece se poate consuma atât cald, cât și rece. De asemenea, mâncarea de praz este și foarte sănătoasă. Rețeta de mâncare de praz, conform savoriurbane.com, mai jos:


Ingrediente rețetă mâncare de praz

  • 500-600 g de praz (doar partea albă)
  • 2 cepe medii
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper
  • 300 ml suc de roșii gros sau 300 g roșii proaspete (opărite și decojite)

Pe lângă aceste ingrediente ale rețetei de mâncare de praz, se mai pot adăuga la alegere:

  • cozi de ceapă verde
  • 1 ardei roșu (kapia)
  • 150-200 g măsline negre întregi
  • 1 foaie de dafin
  • 1-2 căței usturoi

Citește și: Rețetă paste blognese.

Citește și: Rețetă baclava cu nucă.

Citește și: Festival cu numele Stela Popescu.


Citește și: Cuza, despre eliminarea lui Cucu de la Survivor.

Preparare rețetă mâncare de praz

Se spală și se pregătesc toate legumele, apoi ceapa se taie solzișori, iar prazul rondele, dar nu prea subțire. În cazul în care se folosesc, se toacă ardeiul roșu și ceapa verde.

Într-o tigaie se pun cele trei linguri de ulei, prazul și ceapa. Peste acestea se adaugă sare și sunt lăsate la foc mic spre mediu cu capac pentru 5 minute, timp în care se amestecă puțin.

După cele 5 minute se pot adăuga ardeiul roșu și ceapa verde. Se adaugă piper negru și foaia de dafin dacă este cazul. Legumele se sotează pentru încă 2-3 minute.

Urmează să fie adăugat sucul de roșii și o ceșcuță de apă caldă. Acum se pot adăuga și măslinele, după care se mai lasă la clocotit încă 5-6 minute. La final se adaugă usturoiul, iar mâncarea de praz este gata.