Mâncare de conopidă cu pui. Rețetă simplă

 Oana Pantazi
.

Dacă doriți să vă impresionați musafirii și familia fără prea mult efort, vă oferim o rețetă de mâncare de conopidă cu pui care se face cât ai clipi. E delicioasă, conține puține calorii și va deveni rapid preferata tuturor!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

A venit vara, iar legumele sunt la putere, așadar ne-am gândit să împărtășim cu voi o rețetă de mâncare de conopidă cu pui extrem de gustoasă și, în egală măsură, simplu de făcut. Nu conține decât 5 ingrediente și, în plus, poate fi pregătită chiar și de gospodinele fără prea mare experiență în bucătărie. Veți economisi astfel timp și energie, iar rezultatul, vă garantăm, va fi unul spectaculos.

Rețetă mâncare de conopidă cu pui

Sănătoasă, hrănitoare și simplu de gătit, conopida este una dintre legumele care contribuie la buna funcționare a inimii, menține echilibrul hormonal, stimulează sănătatea ochilor și previne dezvoltarea unor diverse afecțiuni. Un motiv în plus să încercați cea mai simplă rețetă de mâncare de conopidă cu pui. Iată ce vă trebuie pentru a o pregăti!

Citește și: Rețetă mâncare de praz. Cum se prepară

Citește și: Rețetă paste blognese

Citește și: Rețetă baclava cu nucă

Citește și: Mâncare de păstăi verzi. Rețetă delicioasă

Citește și: Rețetă de creme brulee.Cel mai fin desert franțuzesc

Ingrediente mâncare de conopidă cu pui

  • o conopidă medie
  • 4 aripioare de pui
  • 4 ciocănele de pui (o puteți prepara și cu piept de pui dacă îl preferați)
  • 3-4 roşii foarte coapte
  • o ceapă
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • pătrunjel

Cum se prepară conopida cu pui

1. Mai întâi, spălați bine carnea și curățați-o, apoi uscați-o cu un șervet de bucătărie din hârtie. Rumeniți-o bine în două linguri de ulei.

2. Conopida se desface bucheţele care se fierb în apă cu sare timp de 10 minute.
3. Când este gata, de scoate carnea din tigaie, se adaugă restul uleiului şi se căleşte ceapa.

4. Roşiile date prin răzătoare se adaugă peste ceapă și se lasă 5 minute pe foc.

5. Apoi se adaugă puiul prăjit, se mai lasă 5 minute şi ulterior se toarnă deasupra aproximativ 250 ml apă. Se lasă totul la fiert 10 minute.
6. Conopida scursă bine se pune într-un vas de cuptor, se toarnă sosul de roșii cu ceapă și carnea şi se lasă totul la cuptor încă 20 de minute. Se servește cu pătrunjel tocat deasupra.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton