Rețetă mâncare de cartofi fără carne. Ca la mama acasă!

 Raiciu Adriana
.

Rețetă mâncare de cartofi fără carne. Ți-e dor de o mâncare de cartofi fix ca la mama acasă? Ei bine, trebuie să încerci această rețetă, pentru că te va duce imediat cu gândul la copilărie. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și este gata în maximum o oră.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă mâncare de cartofi fără carne. Nu poți să nu te gândești la mâncarea de cartofi fără carne pe care o făcea mama sau bunica în copilărie. Dacă vrei să redea fix același gust, trebuie să îți procuri următoarele ingrediente și să te apuci de treabă.

Rețetă mâncare de cartofi fără carne. Iată de ce produse ai nevoie pentru a face cea mai bună rețetă de mâncare de cartofi.

Citește și: Rețetă de zacuscă dietetică cu vinete și ardei opărite

Citește și: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!

Citește și: Rețetă de supă minestrone.Simplă și gustoasă!

Rețetă mâncare de cartofi fără carne. Ingrediente

1 kilogram cartofi

1 morocv

1 ceapă

1 ardei roșu

sos de roșii

2 linguri de ulei

sare

piper

ierburi aromatice

Rețetă mâncare de cartofi fără carne. Mod de preparare

  1. Spălăm și curățăm bine legumele și te ăiem în bucățele mici, în afară de cartofi. Pe ei îi vom tăia în cuburi mai mari.
  2. Punem cele 2 linguri de ulei într-o oală și o lăsăm să se încingă. După ce vedem că este gata, adăugăm ceapa și o lăsăm pentru 2-3 minute.
  3. După ce observăm că a prins culoare, adăugăm morocovul și ardeiul. Lăsăm la foc mediu pentru 10 minute.
  4. Adăugăm și cartofii peste 10 minute și punem deasupra în jur de 1 litru de apă sau cât să acopere cartofii.
  5. Îi lăsăm la fiert pentru 20 de minute și apoi când vedem că sunt aprope gata, luăm un două-trei bucăți mai mari de cartof fiert, le fărâmițăm bine cu puțină apă și îi punem la loc în oală.
  6. Adăugăm și sosul de roșii și mai lăsăm pe foc pentru încă 10 minute.
  7. Condimentăm după gust, sare, piper, ierburi aromatice.
  8. Oprim focul și lăsăm totul cu capacul pus pentru 10 minute.
  9. Servim cu pătrunjel și cu murături sau salata de vară.

Poftă bună!

sursă foto- Pixabay

Vezi şi cum se face babicul – rețetă de babic pe care să o prepari acasă!

Citeşte şi despre beneficiile consumului de brânză de oaie!

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton