Rețetă de mâncare chinezească. Orez prăjit cu pui, la wok

.

Foarte mulți oameni adoră să comande mâncare chinezească, iar gustul său delicios i-a conferit primele locuri în top-urile gurmanzilor. Totuși, sigur nu știați cât de ușor este de pregătit! Noi am ales o rețetă de m\ncare chinezească cu pui, care se prepară la wok și este gata în mai puțin de o oră.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

După o zi lungă la serviciu, ce poate fi mai bun decât o porție de mâncare chinezească, adusă la ușa casei de curierii aplicațiilor de profil? Ei bine, o porție de mâncare chinezească gătită în casă! V-am pregătit o rețetă foarte simplă care se prepară la wok, iar în compoziție are preponderent pui și orez. Cumva, garnitura și felul principal sunt deja combinate, așa că nu trebuie să stai să te gândești prea mult la plating.


Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și ciuperci. Un deliciu!

Citește și: Frigănele sau pâine prăjită cu ou. Rețetă clasică

Citește și: Rețetă de salată de dovlecei. Fresh și gustoasă

Citește și: Rețetă de granola. Un mic-dejun sănătos și gustos

Acest tip de
mâncare chinezească este gata în mai puțin de o oră, iar gustul său desăvârșit provine
dintr-un ingredient folosit foarte des în bucătăria chinezească: uleiul de
susan. Iată, deci, cum se prepară una dintre cele mai simple rețete de mâncare
chinezească, cu pui.


Ingrediente mâncare chinezească- orez prăjit cu pui

Pentru această
rețetă de orez prăjit cu pui, pregătită la wok, vei avea nevoie de:

  • 2-3
    bucăți de piept de pui gătit în prealabil și tăiat cubulețe;
  • 6-700
    gr. orez fiert;
  • 2
    linguri de ulei de susan;
  • O ceapă
    medie, tăiată cubulețe;
  • 2
    cepe verzi;
  • Un ardei
    gras, tăiat cubulețe;
  • 200
    gr. de mazăre;
  • 200 gr.
    de morcov, tăiat cubulețe;
  • 2-3 linguri
    de sos de soia;
  • 2 ouă
    medii, bătute.

Mod de preparare orez prăjit cu pui – rețetă chinezească

  • Tăiem
    pieptul de pui, îl asezonăm cu sare, piper și alte condimente, în funcție de
    gust, iar mai apoi îl prăjim cel mult 5 minute pe ambele părți;
  • În
    același timp, fierbem orezul (de preferat cu bob lung), respectând timpul indicat
    pe ambalaj;
  • Punem
    wok-ul la încins, cu puțin ulei de susan (dacă nu aveți wok, puteți folosi orice
    tigaie mare) și adăugăm ceapa uscată, ardeiul gras, mazărea și morcovul;
  • Lăsăm
    legumele la călit până devin sticloase și se înmoaie pe margini, le mutăm cu
    spatula și turnăm lângă ele ouăle bătute, amestecând continuu;
  • Când
    oul se transformă în omletă, amestecăm cu legumele, punem orezul și puiul și
    adăugăm sos de soia;
  • Punem
    sosul de soia peste compoziția de mâncare chinezeasca și lăsăm pe foc încă 5
    minute;
  • Adăugăm
    ceapa verde tocată, prăjim încă 2-3 minute, iar rețeta de mâncare chinezească
    este gata.

Sursa FOTO: Pixabay.