Rețetă de mâncare cu broccoli și conopidă. Cu siguranță ați auzit de multiplele beneficii pe care conopida și broccoli le aduc organismului uman. Dar v-ați gândit vreodată să le combinați în preparatele dumneavoastră? Ambele legume au un gust deosebit, astfel că nu veți da greș. Rețeta de mâncare cu broccoli și conopidă este pe cât de delicioasă, pe atât de simplă!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de mâncare cu broccoli și conopidă. Atât broccoli, cât și conopida sunt o sursă nesecată de vitamine. Sunt bogate în fibre și antioxidanți, iar pe deasupra, aceste legume au și o aromă gustoasă. Rețeta de de mâncare cu broccoli și conopidă vă va cuceri pe loc, iar dacă nu aveți prea multă experiență în bucătărie nu trebuie să vă faceți griji, pentru că se prepară foarte simplu.
Citește și: Rețetă de vinete la cuptor cu cașcaval.Ușor de gătit
Citește și: Rețetă gogonele murate.Cea mai simplă rețetă
Citește și: Rețetă de prăjitura Cabana.Desert delicios
Citește și: Rețetă de ciorbă de fasole cu costiță afumată.Secretul Mirelei Vaida
Rețetă de mâncare cu broccoli și conopidă – Ingrediente
400 g broccoli
200 g varză
400 g fasole verde
sare
300 g ardei gras
o ceapă
400 g conopidă
2 morcovi
piper măcinat
3-4 linguri ulei de măsline
o lingură zahăr sau miere
50 g margarină
5-6 linguriţe sos de soia
3-4 căţei usturoi
Rețetă de mâncare cu broccoli și conopidă – Mod de preparare
1. Mai întâi, trebuie să curățați foarte bine conopida și broccoli, mai ales că ele sunt „vedeta’ preparatului. Rezultatul va arăta ca un ghiveci de legume, dar nu unul obișnuit, ci mult mai savuros.
2. După ce ați spălat cele două legume, faceți același lucru cu morcovii și fasolea. Se pun mai apoi toate împreună la fiert, în apă, după ce ați adăugat în ea puțină sare.
3. După ce legumele au fiert aproximativ jumătate de oră, trebuie scoase și lăsate să se scurgă, scris site-ul unica.ro.
4. Între timp, curățați ceapa, ardeii și usturoiul. Acestea se taie sub formă de solzișori și, respectiv de fâșii subțiri.
5. Mai apoi, ceapa, ardeii și usturoiul se călesc într-o tigaie, în uleiul de măsline, alături de varza tocată mărunt.
6. Când ați observat că ingredientele s-au înmuiat, ele trebuie lăsate câteva minute să se răcească.
7. Ulterior, broccoli şi conopida se desfac pentru a obține niște buchețele. Desfaceți și restul legumelor. Broccoli și conopida se călesc înăbunșit din nou, alături de restul legumelor.
8. Adăugați apoi niște sare după gust și piper. Se pun și mierea sau zahărul, margarina și sosul de soia.
9. La final, tava cu legume se introduce în cuptorul încălzit. Preparatul va fi gata atunci când observați că s-a rumenit. Asta a fost tot! Poftă bună!
Sursă foto: Shutterstock