Rețeta lui Alex Velea la Chefi la Cuțite: Butter chicken sau pui indian

.

Rețeta preparată de Alex Velea – Butter chicken – la Chefi la cuțite, a făcut furori. Cei trei chefi au fost încântați de savoarea specială a preparatului. Iată cât de simplu se prepară!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Antonia și Alex Velea au preparat Butter chicken sau pui indian la Chefi la cuțite, reușind reușit să-i impresioneze pe cei trei jurați cu preparatul lor exotic. Cei doi artiști au demonstrat că se completeză perfect și în bucătărie, chimia dintre ei funcționând perfect. Cât despre preparatul lor, acesta este unul pe cât de simplu, pe atât de gustos. Iată cum se pregătește!


Rețeta lui Alex Velea la Chefi la cuțite – Butter chicken sau pui în stil indian

Rețeta lui Alex Velea la Chefi la cuțite este una pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustoasă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a o prepara!

  • 700 gr piept de pui
  • 5 linguri de unt
  • 400 ml suc de roșii
  • o lingură de pastă de tomate
  • o ceapă medie
  • 3 caței de usturoi
  • o bucată de ghimbir de aprox 2-3 cm
  • o linguriță de chimion pudră
  • o linguriță de garam masala
  • o linguriță de turmeric pudră
  • un baton de scorțișoară
  • 120 ml smântâna lichidă
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • o lingură de patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Ingredientul secret folosit de Antonia, care i-a vrăjit pe cei trei chefi, a fost boiaua afumată, așadar puteți încerca și această variantă.

  • Dacă ești atras de bucătăria indiană, află totul despre ghee (unt clarificat) și ce rețete poți pregăti cu el!

Citește și: Plăcintă cu mere de post. Cea mai simplă și delicioasă rețetă

Citește și: Plăcinte cu cartofi și mujdei de usturoi. Rețetă de post

Citește și: Plăcintă cu dovleac. Rețeta originală

Citește și: Rețete de post. Cele mai delicioase feluri de mâncare de post

Cum se prepară puiul în stil indian

Iată cum se prepară Rețeta lui Alex Velea de Butter Chicken!

Se amestecă turmericul, garam masala și chimionul într-un castron. Se taie carnea în cuburi mari și se pune în alt castron. Peste carne se pun două lingurițe din amestecul de condimente, sare, piper, apoi se freacă bine cu acest amestec toate bucățile de carne. Se pune o tigaie pe foc mediu spre mare și se topesc 4 liguri de unt. Apoi, se adaugă bucățile de carne, care se rumenesc bine timp de 10 minute, pe toate părțile.


Se toacă ceapa, se zdrobește usturoiul, apoi se curăță ghimbirul și se dă pe răzătoarea mică. După ce s-a rumenit destul, carnea se scoate pe o farfurie, iar în tigaie se adaugă usturoiul, ceapa și ghimbirul. Se călesc timp de două minute și se amestecă încontinuu.


Se adaugă pasta de tomate, restul mixului de condimente și batonul de scorțișoară. Se mai țin un minut la prăjit. Se adaugă sosul de roșii, se pune și puiul în tigaie, se amestecă și se lasă la fiert timp de 12 minute.

Se adaugă smântâna, o lingură de unt, zeamă de lămâie și sare, se amestecă și se oprește focul. Se servește cu pătrujel tocat ori coriandru proaspăt, după gust. Se servește cu garnitură de orez basmati sau jasmine fiert, ori cu pâinici naan.

Sursa: Taste Bazaar