Rețetă de limonadă cu pepene roșu. Cea mai răcoritoare rețetă a verii

 Dumitrache Laura
.

Rețetă de limonadă cu pepene roșu. În sezonul de vară, limonada este cea mai indicată băutură. Dacă vrei să aibă o aromă tropicală, îți recomandăm limonada de pepene roșu. Este o gustare de vară dulce și răcoritoare, cu puține calorii. Aceasta oferă hidratare și nutrienți esențiali. Iată cea mai buna rețetă de limonadă cu pepene roșu.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Pepenele roșu, galben și castravetele fac parte din familia Cucurbitaceae. Conținutul de apă din pepenele roșu poate ajuta o persoană să rămână hidratată. Pepenele roșu are aproximativ 90% apă, ceea ce îl face util pentru a rămâne hidratat în timpul verii.

Oamenii pot consuma pepenele roșu proaspăt, sub formă de suc sau congelat în felii pentru o gustare rece. Antioxidanții alimentari din pepenele roșu, precum vitamina C pot ajuta la prevenirea cancerului prin combaterea radicalilor liberi. Deși prepararea limonadei cu pepene roșu este foarte simplă, o puteti face și mai bună dacă țineți cont de câteva lucruri.

Rețetă de limonadă cu pepene roșu

100 g cană de zahăr alb

-100 g de apă

-400 g de pepene verde tăiat în cuburi

-400 g de apă rece

-½ cană de suc proaspăt de lămâie

-6 căni de cuburi de gheață


Rețetă de limonadă cu pepene roșu. Mod de preparare

Se pune pepenele într-un blender, se acoperă și se pasează până la omogenizare. Se strecoară totul printr-o sită cu ochiuri fine. Se adaugă zahărul și 100 ml de apă într-o cratiță la fierbere la foc mediu-mare, până când zahărul se dizolvă, aproximativ 5 minute.

Se ia de pe foc, se încorporează apa rece și sucul de lămâie. Împarte gheața în 12 pahare și pune 3 linguri de piure de pepene rosu peste gheață, apoi adaugă limonada. Se amestecă ușor înainte de servire. De asemenea, puteti adăuda apă minerală în loc de apă plată, sau băuturi carbogazoase.

Sursa foto; Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton