Lava cake pare un desert complicat, însă vă asigurăm că, pe cât de spectaculoasă este prăjitura, pe atât de ușoară este rețeta. Iată cum se prepară lava cake acasă, așa încât să iasă un sufleu aspectuos și gustos, întocmai ca cel de la restaurant!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Lava cake este un desert decadent, originar din Statele Unite ale Americii și popular în întreaga lume. Lava cake aduce aminte de un clasic soufflé, doar că centrul său este unul lichid și intens. Bucătarul american Jean-Georges Vongerichten ar fi cel care a inventat rețeta în 1987, însă bucătarul și ciocolatierul Jacques Torres a explicat că această rețetă exista dinainte în Franța.
La bază, lava cake conține cinci ingrediente de bază: făină, zahăr, ouă, unt și ciocolată.
Ingrediente rețetă de lava cake
170 g ciocolată amăruie 50% 115 g unt 30 g făină 60 g zahăr tos 1 g sare 4 ouă mari
Citește și: Mâncare de păstăi galbene. Rețetă bună și de post
Citește și: Rețetă de sirop de trandafiri. Potolește pofta de dulce
Citește și: Rețetă de ciulama de ciuperci cu mămăligă
Cum se prepară lava cake
Preîncălzește cuptorul la 218°C.
Taie ciocolata în bucăți, apoi pune-o peste unt, într-un bol rezistent la căldură. Pune bolul la cuptorul cu microunde și topește amestecul, cu pauze odată la fiecare 10 secunde pentru a-l amesteca.
Alternativ, poți realiza amestecul de unt și ciocolată pe baie de abur. Amestecă făina, zahărul și sarea într-un bol. Într-un bol separat, amestecă două ouă cu două gălbenușuri. Toarnă amestecul de făină și amestecul de ouă peste cel de ciocolată.
Amestecă atent totul, cu ajutorul unei linguri de lemn.
Aluatul ar trebui să fie gros, dar fără cocoloașe. Pregătește aproximativ 5 forme termo-rezistente, pe care le tapetezi cu pudră de cacao. Pune-le pe toate pe o tăviță și toarnă amestecul pregătit mai devreme în forme.
Pune tava cu forme în cuptor, timp de 12-15 minute. Când sunt gata, ar trebui să aibă un aspect ferm pe laterale și un aspect moale în partea de sus.
După ce scoți tava din cuptor, așteaptă un minut pentru ca prăjiturile să se răcorească puțin. Mai apoi, răstoarnă-le pe fiecare pe câte o farfurie. Opțional, poți să le pudrezi cu puțin zahăr pudră.
sursa: unica.ro