Grișul cu lapte este unul dintre deserturile preferate ale copilăriei, mai ales dacă vine cu topping de dulceață sau zahăr ars. Rețeta de griș cu lapte nu este grea, dar trebuie să ținem cont de cantități pentru că, altfel, riscăm să facem ori supă de griș, ori să iasă o compoziție atât de tare, încât ne va fi imposibil să o mâncăm!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Ingrediente pentru grișul cu lapte
90-100 de grame de griș
1 litru de lapte dulce
30 de grame de unt
50 grade de zahăr
un praf de sare
esență de vanilie
scorțișoară sau dulceață sau sirop de zahăr ars
Citește și: Rețetă înghețată de casă cu ciocolată.Un desert cremos
Citește și: Mâncare ușoară de vară:rețetă de dovlecei gratinați cu parmezan
Citește și: Prăjitură cu urdă.Rețetă simplă și gustoasă
Cum se prepară grișul cu lapte
Se pune laptele la fiert până dă în clocot și apoi se adaugă vanilia, zahărul, sarea și untul și amestecăm până se topește untul și se dizolvă zahărul. Untul va face compoziția să fie și mai fină și gustoasă.
Luam cratița de pe foc și adăugăm grișul în ploaie amestecând încontinuu, așa încât să evităm formarea cocoloașelor. Punem cratița pe foc mic și amestecăm încontinuu până când se îngroașă.
Știți că este gata când compoziția este cremoasă și grișul este fiert. Evident, gustați din el înainte!
După gust, puteți orna cu dulceață, scorțișoară sau sirop de zahăr ars, ca în copilărie!