Rețetă gogonele murate. Mai ai doar câteva săptămâni la dispoziție pentru a termina preparatele pentru iarnă. Așa că trebuie să te apuci neapărat de treabă și să încerci această rețetă de gogonele murate. Iată de ce ingrediente ai nevoie.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă gogonele murate. A venit timpul să te apuci de preparatele pentru iarnă. Fie că pui castraveți, gogonele sau alte legume la murat, trebuie să ții cont de anumite aspecte.
Mai jos îți vom propune o rețetă de gogonele murate, pe care trebuie neapărat să o încerci. Pregătește ingredientele și pune-te pe treabă.
În întreaga lume există o gamă largă de alimente care se murează de la legume, până la pește și până la carne și ciuperci, dar în țara noastră în mod tradițional se păstrează la murat mai ales gogonele și castraveții.
Citește și: Rețetă de budincă de dovlecei cu brânză.Ieftină și gustoasă
Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni.
Citește și: 3 rețete ușoare de vară.
Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.
Rețetă gogonele murate. Ingrediente
- 4-5 kilograme gogonele
- usturoi
- mărar
- cimbru
- hrean
- sare
- frunze de țelină
Rețetă gogonele murate. Mod de preparare
- Vei pune pe fundul unui borcan cimbrul, dar și mărarul.
- Peste acestea vei pune gogonele, iar apoi te vei ocupa de saramură.
- Pentru saramură vei pune o lingură de sare la un litru de apă.
- Lași toată compoziție până când dă în clocot. Ulterior, poți adăuga și usturoiul.
- Oprești focul și lași pentru câteva minute.
- Acum trebuie să pui frunzele de țelină și hreanul deasupra gogonelelor.
- Ulterior vei adăuga și saramura peste, până când aceasta va acoperi tot.
- Capsezi bine borcanul, lași să se răcească și apoi îl lași într-un loc răcoros, ferit de lumină.
Spor la treabă!
sursă foto- Pexels