Rețetă de ghiveci de legume cu vinete. Ușor de preparat!

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de ghiveci de legume cu vinete. Dacă ții post sau pur și simplu te-ai săturat de carne momentan, ai ajuns fix unde trebuie. Noi îți putem spune cum să gătești un preparat simplu și foarte gustos, doar cu legume. Rețeta de ghiveci de legume cu vinete este pe cât de delicioasă, pe atât de ieftină, pentru că sunt necesare doar câteva ingrediente.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de ghiveci de legume cu vinete. Dacă te-ai săturat să mănânci în oraș sau să-ți comanzi preparatele la domiciliu, ei bine, îți putem arăta cum să gătești un adevărat deliciu chiar la tine în bucătărie. Rețeta de ghiveci de legume cu vinete recomandată de noi este foarte gustoasă, dar și foarte sănătoasă, bogată în multe vitamine necesare organismului.

Citește și: Rețetă prăjitură Televizor.Gustoasă și ușor de preparat

Citește și: Rețetă de mâncare de vinete grecească.Ușor de gătit!

Citește și: Rețetă de zacuscă de vinete cu ciuperci.Perfectă pentru iarnă

Citește și: Rețetă de ciorbă de oase afumate.Foarte simplă și rapidă

Rețetă de ghiveci de legume cu vinete – Ingrediente

3 cepe

4 cartofi

4 morcovi

3 dovlecei

2 vinete

1 conopidă

5 roşii moi

5-6 căţei usturoi

3 linguri ulei

sare

piper

pătrunjel

Rețetă de ghiveci de legume cu vinete – Mod de preparare

1. Mai întâi, trebuie să vă ocupați de legume. Curățați cum trebuie rădăcinoasele și cartofii, iar mai apoi spălați-le pe toate sub un jet de apă rece, pentru a elimina orice eventuală urmă de murdărie.

2. După ce le-ați curățat, tăiați rădăcinoasele rondele alături de cartofi. Mai apoi, vă puteți ocupa și de ceapă. Aceasta trebuie și ea curățată și tăiată sub aspect de „solzișori'.

3. Curățați apoi usturoiul și tăiați-l mărunt, în bucățele mici, informează site-ul clickpoftabuna.ro.

4. Treceți apoi la vinete. Trebuie să le spălați bine cu apă rece, apoi să le tăiați rondele, după bunul plac. Faceți apoi același lucru și cu dovleceii.

5. Conopida nu se taie, ci se rupe buchețele, pentru a-și păstra frumoasa formă. În schimb, trebuie să dați roșiile prin răzătoare, după ce le-ați spălat cu atenție.

6. Turnați într-o cratiță destul de încăpătoare uleiul pentru gătit. După ce sa încins puțin, adăugați, pe rând, toate legumele.

7. Pentru un plus de savoare, presărați deasupra legumelor din cratiță puțină sare și piper. Amestecați ca să se omogenizeze și după introduceți vasul în cuptorul deja încins. Nu este necesar să adăugați apă, deoarece își vor lăsa legumele suficient lichid.

8. Pentru ca preparatul să se facă cum trebuie, uneori, scoateți cratița și mișcați-o stânga-dreapta. Atenție! Nu trebuie să amestecați cu lingura, pentru că astfel riscați să rupeți legumele.

9. Vă veți da seama că ghiveciul de legume cu vinete este gata atunci când furculița pătrunde ușor în preparat. La final, după ce scoateți oala din cuptor, presărați deasupra niște pătrunjel spălat. Asta a fost tot. Poftă bună!

Vezi cum se gatesc legumele in apa!

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton