În această perioadă, toate gospodinele caută rețetă de gem de vișine. Noi v-am pregătit o variantă simplă și gustoasă, numai bună de pregătit pentru proviziile de toamnă. Cu gem de vișine puteți pregăti și diferite prăjituri, printre care negresă, prăjitură cu cremă de vanilie glazurată cu gem de vișine și brioșe cu umplutură de gem.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Am căutat cea mai bună rețetă de gem de vișine, așa că suntem pregătite să v-o transmitem și vouă. Se prepară extrem de simplu, conservă fructele și este bun până vara viitoare, când următoarea recoltă de vișine va fi gata. Această rețetă de gem de vișine poate fi folosită și pentru alte fructe, respectând întocmai cantitățile pe care urmează să vi le destăinuim.
Citește și: Clătite Ana Lugojana sau bănățene. Rețetă delicioasă
Citește și: Chiftele de dovlecei. Rețetă delicioasă și ușor de preparat
Citește și: Rețetă de pandișpan cu vișine. Un desert delicios
Citește și: Rețetă prăjitură deșteaptă cu fructe. Se prepară rapid
De altfel, deși
gemul de vișine este unul dintre cele mai bune, putem combina mai multe fructe
pentru un gust desăvârșit. Foarte gustoase împreună sunt vișinele și zmeura, merele,
prunele sau caisele. La această rețetă de gem de vișine nu se adaugă conservanți
pentru că se păstrează perioade îndelungate de timp la loc ferit de lumină și
umezeală, în temperatură constantă.
Ingrediente rețetă de gem de vișine
- Un kilogram de vișine;
- 600 gr. de zahăr,
- Coaja de la o lămâie.
Mod de preparare gem de vișine
După ce ne
pregătim puținele ingrediente, începem prepararea gemului de vișine.
- Spălăm
vișinele, le îndepărtăm codițele, le scoatem sâmburii și le punem într-o oală,
împreună cu zahărul; - Amestecăm
bine primele 15-20 de minute la foc mediu și lăsăm recipientul pe aragaz cel
puțin trei ore, ca fructele să aibă timp să își lase zeamă; - Pornim
din nou aragazul la foc mic spre mediu și amestecăm continuu, pentru a nu se
prinde compoziția de fundul vasului folosit; - Gătim
cam 40 de minute, adăugăm coaja unei lămâi și zeama unei jumătăți de lâmâie,
lăsăm pe foc încă 15 minute, apoi turnăm gemul de vișine rezultat în borcane
micuțe spălate în prealabil; - Închidem
capacul și lăsăm borcanele cu capacul în jos peste noapte.
Cea mai ușoară rețetă de gem este gata! Poftă bună!
Sursa FOTO: