Rețetă de fursecuri cu cacao și năut. Acest desert se prepară foarte simplu și este gata în aproximativ 35 de minute. Dacă ți-e poftă de ceva dulce, dar slab în calorii, nu ezita să încerci recomandarea noastră. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de fursecuri cu cacao și năut. Aceste fursecuri sunt bogate în fibre și reprezintă un un desert prietenos cu silueta. Boabele de năut sunt o excelentă sursă de proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați. Dacă nu vă gândeați că acest aliment poate fi folosit în prepararea deserturilor, iată o rețetă care, cu siguranță, vă va impresiona. Ingredientele necesare sunt la îndemâna oricui, iar preparerea constă în câțiva pași simpli.
Citește și: Rețetă supă cremă de ciuperci.Un deliciu sănătos și ușor de gătit
Citește și: Rețetă de paste cu fructe de mare
Citește și: Rețetă de plăcintă cu vișine
Citește și: Cum să faci gin acasă
Rețetă de fursecuri cu cacao și năut – Ingrediente
300 g făină de năut
120 g pudră de cacao
120 g zahăr brun
10 g bicarbonat de sodiu
160 ml lapte
20 g unt de arahide sau unt de migdale
10 ml esență vanilie
nuci sau picături de ciocolată
coaja rasa de la 1-2 portocale
sare
Rețetă de fursecuri cu cacao și năut – Mod de preparare
1. Înainte de toate, cuptorul se preîncălzește la temperatura de 180 de grade.
2. Într-un bol încăpător, se amestecă făina de năut, pudra de cacao, zahărul brun, bicarbonatul de sodiu, praful de sare și coaja de portocală.
3. Ulterior, se adaugă esența de vanilie, untul de arahide sau migdale și laptele. Toate aceste ingrediente se amestecă până la omogenizare, potrivit retete.unica.ro.
4. Pe o tavă, se așează o foaie de copt, iar, din aluatul obținut, se formează fursecurile. Acestea pot fi ornate cu nuci sau bucăți de ciocolată.
5. Timpul recomandat de coacere este de 15-20 de minute. Poftă bună
Sursa foto: Freepik