Rețetă de friptură de iepure la cuptor. Un deliciu!

.

Rețetă de friptură de iepure la cuptor. Friptura este pe placul oricui. Este un fel de mâncare gustos și sățios, preferat mai ales de români. De cele mai multe ori, cele mai dese fripturi gătite de gospodine sunt cele de carne de porc și de pui. Puțini știu însă că și carnea de iepure este un adevărat deliciu. Încercați rețeta de friptură de iepure la cuptor recomandată de noi și vă veți convinge!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de friptură de iepure la cuptor. Fie că pregătiți o masă festivă pentru musafiri, fie că vreți să vă răsfățați familia cu un fel de mâncare gustos, friptura e preparatul ideal. Pe lângă faptul că e delicioasă, această mâncare e și foarte sățioasă. Astfel, foamea vă va fi satisfăcută imediat, iar prepararea nici nu necesită prea multă experiență în bucătărie.

Rețetă de friptură de iepure la cuptor. Dacă v-ați săturat de fripturile clasice, de carne de pui sau de porc, noi vă învățăm cum să preparați rețeta de friptură de iepure la cuptor. Tot ce trebuie să faceți este să achiziționați ingredientele necesare, iar mai apoi să urmăriți cu atenție instrucțiunile.


Citește și: Rețetă de iahnie de fasole cu ciolan afumat

Citește și: Rețetă de pastă de pește pentru iarnă.Ușor de făcut!

Citește și: Rețetă de rulouri cu guacamole.Simplu de făcut!

Citește și: Rețetă de roșii umplute de post.Rapidă și gustoasă!

Rețetă de friptură de iepure la cuptor – Ingrediente

6 pulpe de iepure

500 g ciuperci

champignon

6 castraveţi muraţi

2 cepe

200 g kaizer

fire de cimbru

1 lingură ulei

Pentru marinată

150 ml suc de roşii

100 ml vin

alb sec

sare

piper

orez fiert la abur, pentru garnitură


Rețetă de friptură de iepure la cuptor – Mod de preparare

1. Mai întâi, amestecați cantitatea de suc de roșii cu vinul alb. Pentru o savoare și mai bogată, condimentați cu sare și piper.


2. După ce ați obținut gustoasa marinată, o veți folosi pentru a unge pulpele de iepure. După ce ați terminat, dați carnea peste noapte la frigider.

3. Ziua următoare, scoateți carnea din frigider și lăsați-o să se dezghețe la temperatura camerei. Între timp, ocupați-vă de restul ingredientelor.

4. Tăiați cepele julien, kaizerul cubuleţe și ciupercile feliuțe. Puneți totul la călit, pentru 5 minute, într-o tigaie în care ați adăugat puțin ulei. Presărați sare și piper după preferință.


5. Puneți apoi carnea de iepure într-o tavă, iar deasupra turnați marinata. În același vas adăugați și legumele călite împreună cu bucățile de kaizer. Puneți apoi și castraveții tăiați.

6. Acoperiți tava cu ajutorul unei folii de aluminiu, iar apoi o puteți da la cuptor. Acesta trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lăsați preparatul să se facă timp de 45 de minute.

7. După cele 45 de minute, îndepărtați folia de aluminiu, pentru ca pulpele să se poată rumeni. Lăsați tava la cuptor alte 15 mnute.


8. După ce e gata, presărați pe deasupra cu cimbru proaspăt. Friptura de iepure se servește caldă, cu cimbru și garnitură de orez, scrie clickpoftabuna.ro.

Sursă foto: Shutterstock