Rețetă fasole verde la tigaie

 Calin Maria Bianca
.

Rețetă fasole verde la tigaie. Te-ai plictisit de toate mâncărurile pe care le-ai făcut în ultima vreme și vrei să îți delectezi papilele gustative cu ceva nou și de sezon? Ei bine, ce ai spune să încerci rețeta de fasole verde la tigaie. Este o mâncare bogată în vitamine, extrem de gustoasă, care poate fi servită fie la cină, fie la prânz. De asemenea, se poate mânca simplă, cu bruschete, sau chiar ca și garnitură alături de un fel de mâncare principal.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Dacă ești un mare amator al legumelor proaspete de sezon, înseamnă că te-am convins, iar azi o să ai la meniu chiar fasole verde la tigaie. Nu, nu îți face griji pentru că nu durează foarte mult, ci din contră. Este o mâncare rapidă, la care nu trebuie să ai prea multă experiență și nici numeroase ingrediente sau alimente prin casă.

Citește și: Rețetă de unt de post (vegan)

Citește și: Găluște cu cireșe. Un desert simplu și gustos

Iată care sunt produsele de care ai nevoie pentru a-ți delecta papilele gustative cu fasole verde la tigaie și poți să treci la treabă! Mai jos am pregătit atât lista cu ingrediente, cât și modul de preparare pas cu pas!

Citește și: Pepe, mesaj emoționant pentru soția lui, Yasmine, de ziua ei: „Sunt cel mai norocos om din lume că te am și…”

Citește și: Ce crede Andrei Theodor despre prestația sa de la Eurovision 2023: „Cred că nu a luat voturi pentru că…” / A avut punctaj zero, la seminfinală, cel mai slab din istoria României

Fasole verde la tigaie – Ingrediente

  •  600 g fasole verde
  •  5 roșii medii
  •  6 căței de usturoi tocați
  •  3-4 cepe medii
  •  sare
  • piper
  • mărar
  • pătrunjel

Fasole verde la tigaie – Mod de preparare

Ei bine, dacă te gândeai că este o mâncare complicată, noi nu doar că îți spunem, ci îți și demonstrăm că nu este deloc așa. Prin urmare, primul pas este să tăiem fasolea verde în bucăţi de 2-3 cm, iar apoi o punem într-o oală și o opărim un pic în apă cu sare. După ce am opărit-o, se dă sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs.

Între timp, ne ocupăm de ceapă, pe care o curățăm și tocăm mărunt, iar apoi se aruncă în tigaia cu ulei încins, amestecând continuu pentru a nu se arde. Când ceapa devine transparentă, se adaugă în tigaie fasolea şi jumătate din cantitatea de roşii tăiate în prealabil. Se lasă timp 5 minute pe foc, până se sting roşiile.

După acest pas, adăugăm şi restul de roşii, verdeaţa tocată mărunt şi usturoiul pisat, iar apoi se lasă totul sub capac până când fasolea e fiartă. La final, se mai prăjeşte fără capac încă un minut şi se serveşte fierbinte, fiind mâncarea în sine alături de bruschete de exemplu, fie fiind garnitură la un grătar sau piept de pui la cuptor. Orice variantă ai alege, cert este că gustul unic o să îți delecteze papilele gustative.

Sursă foto: hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton