Rețetă de dulceață de vișine

.

Rețetă de dulceață de vișine. Un preparat ușor de făcut, care reușește să redea gustul copilăriei. Dacă vrei să de bucuri de gustul acrișor al vișinelor și în sezonul rece, nu ezitați să încercați rețeta recomandată de noi. Este gata în numai o oră!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de dulceață de vișine. Aceste fructe sunt la mare căutare odată cu venirea sezonului cald, care, pe lângă faptul că reprezintă un desert răcoritor, au și numeroase beneficii pentru sănătate. Vișinele sunt bogate în fibre și proteine și reprezintă un desert sănătos pentru momentele când avem poftă de o gustare dulce.

Citește și: Rețetă de ceapă umplută cu pui

Citește și: Rețetă Zaalouk – salată marocană de vinete

Citește și: Rețetă de brioșe cu prune

Citește și: Rețetă de omletă turcească (Menemen)


Rețetă de dulceață de vișine – Ingrediente

Un kg de vișine fără sâmburi;

Un kg de zahăr;

O lămâie;

Un baton de scorțișoară;

O jumătate de păstaie de vanilie.

Rețetă de dulceață de vișine – Mod de preparare

1. Începeți cu vișinele. Fructele se spală bine și se curăță de sâmburi. Mai apoi, puneți totul într-un vas mai mare și adăugați zahăr, după gust.

2. Lăsați vișinele acoperite câteva ore pentru a-și lăsa zeama, amestecând regulat.

3. Ulterior, puneți vasul pe foc mic și amestecați constant, până când se topește zahărul. În această etapă, se adaugă și restul ingredientelor menționate mai sus, potrivit libertatea.ro.

4. Compoziția se lasă la foc mic pentru încă o oră, dar se amestecă regulat.


5. Pentru a verifica dacă dulceața este gata, se ia cu o lingură o picătură din vas, iar dacă aceasta are o culoare închisă, înseamna că dulceața e gata de pus în borcane.

6. Dulceața se lasă la răcit și poate fi păstrată în cămară pentru tot restul anului. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik