Rețetă de dulceață de struguri roșii. Vara a trecut, iar sezonul rece ne bate la ușă. Având în vedere că mai sunt puține luni până la iarnă, gospodinele vor să se pună deja „la adăpost'. Dacă vrei să păstrezi proaspătă aroma strugurilor, te provocăm să încerci rețeta de dulceață de struguri roșii. Este foarte gustoasă și ușor de gătit!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de dulceață de struguri roșii. Cum deja ne-am despărțit de sezonul cald, de vara, iar cel rece urmează să sosească, gospodinele au dat deja startul pregătirilor. Fiecare vrea să aibă cămara plină cu bunătăți, fie că ne referim la murături sau borcanele cu dulceață. Rețeta de dulceață de struguri roșii vă va face mai frumoase zilele de iarnă, acest „desert’ fiind numai bun pe o felie de pâine.
Rețetă de dulceață de struguri roșii. Dacă v-am convins și vreți să încercați rețeta de dulceață de struguri roșii, atunci vă dăm un sfat. Înainte să treceți la treabă, trebuie să adunați pe masă toate ingredientele necesare. Nu vă temeți, sunt doar câteva și le găsiți în fiecare magazin. Cu puțin noroc, veți termina totul în doar două ore!
Citește și: Rețetă de murături în saramură.Simplă și aromată
Citește și: Rețetă de paste cu dovlecei și usturoi.Gata în 20 de minute
Citește și: Rețetă de ciorbă de cartofi de post.Gustoasă și sănătoasă!
Citește și: Clătite pufoase care nu se lipesc de tigaie.Rețeta Sandei Marin
Rețetă de dulceață de struguri roșii – Ingrediente
- 3 kg struguri roșii
- 1,5 kg zahăr
- linguri suc de lămâie
Rețetă de dulceață de struguri roșii – Mod de preparare
1. Acum că ați făcut rost de toate ingredientele necesare, vă puteți „desfășura’ în bucătărie. Prima dată trebuie să vă ocupați de struguri. Un prim pas pe care-l aveți de urmat este să scoateți fiecare bob de pe vrej, iar mai apoi să scoateți fiecare sâmbure din bob.
2. După ce ați terminat cu partea „migăloasă’, cea în care ați scos sâmburii în boabele de struguri, îi puteți pune la fiert. Alegeți o oală încăpătoare în care să adăugați și zahărul. Lăsați totul la foc mic.
3. Apoi, când observați că zahărul s-a topit în totalitate, măriți focul la intensitate medie. Lăsați compoziția să fiarbă vreme de 30 de minute, notează site-ul retete.unica.ro.
4. Între timp, în vreme ce compoziția se află pe foc, adăugați și sucul de lămâie. Acesta trebuie strecurat cu atenție, pentru a nu risca să scăpați un sâmbure nedorit în dulceață.
5. La final, înainte de a închide focul, trebuie să verificați dacă dulceața este gata. După aceea, o puteți așeza în borcane. Acestea vor fi asupate cu capace. Se așază apoi cu gura în jos și se lasă la răcit. Asta e tot! Sperăm că v-a plăcut!
Sursă foto: Unsplash