Rețetă de dovlecei umpluți cu carne. Un deliciu culinar

.

Rețetă de dovlecei umpluți cu carne. Atunci când rămâneți fără idei pentru masa de prânz, rețeta de dovlecei umluți cu carne poate fi răspunsul! În câteva zeci de minute veți avea un preparat gustos și sănătos. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de dovlecei umpluți cu carne. Dacă vă plac mult dovleceii, știți deja că sunt acele legume foarte sănătoase, care pot fi gătite în foarte multe moduri! De această dată, noi îți propunem o rețetă de dovlecei umpluți care va fi gata în doar câteva zeci de minute! Urmați cu atenție pașii următori pentru a obține un prânz delicios!


Citește și: Rețetă de chiftele din dovlecei cu cartofi.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de dovlecei pane la cuptor.Gustos și ușor de preparat

Citește și: Rețetă de ciorbă de dovlecei de post.Delicioasă și dietetică

Citește și: Rețetă de tocăniță de ardei copți cu pui.Un deliciu!

Rețetă de dovlecei umpluți cu carne – Ingrediente

  • 6 dovlecei
  • 800 g piept de pui
  • sare
  • piper
  • 1 legatura pătrunjel
  • busuioc
  • 1 ou
  • 100 g orez
  • 500 g roşii
  • 100 g caşcaval
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 legatura ceapă verde
  • 50 g smântână

Rețetă de dovlecei umpluți cu carne – Mod de preparare

1. Primul lucru pe care îl aveți de făcut este să vă ocupați de dovlecei. Astfel, aceștia se spală bine, se taie în jumătăți și se scoate miezul. Pentru a nu-și schimba culoarea, este important să fie stropiți cu puțină zeamă de lămâie și să se preseze sare peste ei, notează site-ul retete.unica.ro.

2. Acum este momentul să ne ocupăm de carne. Aceasta trebuie trecută prin mașina de tocat sau poate să fie cumpărată deja tocată. Se pune într-un bol împreună cu sarea, piperul, ceapa călită, verdeața tocată, orezul spălat în mai multe ape și un ou și se amestecă până la omogenizare.

3. Dovleceii tăiați trebuie umpluți cu pasta obținută din carne. Într-un vas cu ienă se pune uleiul, sarea și apa și se așează dovleceii deja umpluți. Aceștia trebuie să fiarbă la foc mediu.


4. În timp ce dovleceii sunt la fiert, se zdrobesc roșiile cu ajutorul unui blender și se amestecă cu busuiocul.

5. După ce dovleceii au fiert, se adaugă compoziția obținută din roșii și busuioc peste aceștia și se bagă la cuptor.

6. Înainte să fie scoși din cuptor, se presară cașcavalul peste ei și se mai lasă timp de câteva minute.

7. Când sunt gata, pot fi serviți cu smântână!

Sursă foto: Shutterstock