Rețetă de dovlecei scăzuți. O mâncare de vară excelentă

 Oana Pantazi
.

Pentru că vara este în toi și preferăm mâncărurile simple, am pregătit pentru voi o rețetă de dovlecei scăzuți delicioasă. Este extrem de simplu de făcut, are puține ingrediente și la fel de puține calorii!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de dovlecei scăzuți. Chiar dacă nu sunteți neapărat fani dovlecei, vă garantăm că această rețetă va fi pe placul tuturor membrilor familiei și va deveni curând preferata tuturor. Este o mâncare ușoară, de vară, care poate fi consumată atât caldă, cât și rece. Mai mult, este ieftină, are ingrediente puține și, nu în ultimul rând, este perfectă pentru doamnele și domnișoarele aflate la dietă.

Rețetă de dovlecei scăzuți

Mâncarea de dovlecei este un preparat excelent vara, cu atât mai mult cu cât putem găsi legume proaspete. Se face repede și nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente pentru a o prepara.

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei de mărime medie
  • 1 ceapă mare
  • 300 g roșii proaspete (sau în conservă)
  • 3-4 căței de usturoi
  • o legătură de mărar
  • o legătură de pătrunjel
  • 50 ml de ulei
  • sare
  • piper

Citește și: Pui cu smântână.Rețetă ușor de preparat

Citește și: Tochitură de porc cu cârnați.Rețetă simplă și gustoasă

Citește și: Prăjitură cu cireșe și brânză.Rețeta de vară perfectă

Citește și: Ghiveci de legume cu orez.Cea mai gustoasă rețetă

Cum se prepară dovleceii scăzuți

Rețetă de dovlecei scăzuți. Se curăță dovleceii de coajă și se spală, apoi se taie în cubulețe. Ceapa și roșiile descojite (se pot folosi și cu coajă) se taie, de asemenea, cubulețe. Într-o cratiță puneți uleiul la încins. Mai întâi se prăjește ceapa până se înmoaie, fără să o rumeniți. După ce ceapa a devenit sticloasă, adăugați cubulețele de dovlecei. Aceștia vor lăsa multă apă, astfel încât vor fierbe înnăbușit.

După circa 15 minute, se adaugă și roșiile, care, de asemenea, conțin multă apă, așadar nu va fi nevoie să adăugați, și se mai lasă la fiert în jur de 15 minute. Amestecați din când în când, cu grijă, pentru a nu terciui dovleceii.

Adăugați sare și piper, iar la final presărați mărarul și pătrunjelul (sau doar una dintre ele, după preferinte). Acest preparat poate fi servit și cald, și dece, atât ca granitură, cât și ca fel principal. La servire puteți adăuga și câte o lingură generoasă de smântână. Va fi delicios!

Foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton