Rețetă de dovlecel scăzut cu mărar. Acest preparat este delicios, ușor de făcut și gata de servit în mai puțin de oră. Dovleceii sunt favoriții toamnei și pot fi gătiți în cele mai diverse moduri. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de dovlecel scăzut cu mărar. Această rețetă tradițională este orginară din Maramureș și mai poartă și denumirea de ciulama de dovlecei. Dacă sunteți adeptul preparatelor tradiționale, nu ezitați să încercați recomandarea noastră. Dovlecelul are un gust specific și devine vedeta din orice farfurie. Ingredientele necesare sunt la îndemâna oricui, iar experiența în bucătărie nu este obligatorie.
Citește și: Rețetă pui cu tarhon
Citește și: Rețetă frigărui la grătar.Gustoase și sănătoase
Citește și: Rețetă de ruladă cu dovleac
Citește și: Rețetă de chiftele cu ton
Rețetă de dovlecel scăzut cu mărar – Ingrediente
un dovlecel
o ceapă
sare și piper
3 linguri de smântână
o lingură de făină
o cană cu lapte
o legătură cu mărar verde
Rețetă de dovlecel scăzut cu mărar – Mod de prepare
1. Începeți cu dovlecelul. Acesta se curăță de coajă și semințe și se prin răzătoare.
2. Ulterior, ceapa tocată se pune la prăjit și se adaugă dovlecelul dat prin răzătoare până se înmoaie.
3. În această etapă, se pune apa cât să acopere ceapa și dovlecelul, se adaugă sare și piper și se lasă la fiert la foc mic timp de 20 de minute, potrivit bzi.ro.
4. Când apa a scăzut, se adaugă jumătate din lapte și smântâna. Într-un vas separat, se amaestecă făina și restul de lapte și se toarnă peste dovlecel.
5. După ce compoziția a fiert pentru câteva minute, se presară mărarul tocat. Poftă bună
Sursa foto: Freepik