Rețetă de dovlecei cu ouă și iaurt. Simplă și savuroasă!

.

Rețetă de dovlecei cu ouă și iaurt. Dovleceii continuă să uimească prin beneficiile lor aduse sănătății. Bogați în nutrienți și vitamine, avantajul e că aceștia pot fi gătiți în diferite combinații, fără să-și piardă savoarea. Rețeta de dovlecei cu ouă și iaurt recomandată de noi este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de dovlecei cu ouă și iaurt. Rețeta de dovlecei cu ouă și iaurt recomandată de noi are la bază câte ingrediente simple, pe care le-ați putea găsi chiar la dumneavoastră în cămară. Pentru un gust ca la carte, trebuie să urmați cu atenție pașii următori. Astfel, cu siguranță, nu veți fi dezamăgiți de rezultatul final!


Citește și: Rețetă de musaca de dovlecei cu carne tocată la cuptor.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de chec aperitiv cu șuncă și cașcaval.Pufos și delicios

Citește și: Chiftele de dovlecei de post.Rețetă gustoasă și dietetică

Citește și: Rețetă de dovlecei gratinați.Preparat simplu și foarte gustos

Rețetă de dovlecei cu ouă și iaurt – Ingrediente

2 dovlecei medii

3 linguri de făină

un ou ulei pentru prăjit

pesmet

sare

piper

un iaurt

3 căței de usturoi

mărar


Rețetă de dovlecei cu ouă și iaurt – Mod de preparare

1. Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să spălați bine dovleceii, pentru a scăpa de orice pată de murdărie. Tăiați-i apoi feliuțe subțiri cu ajutorul unui cuțit, iar după aceea îi puteți aranja pe o farfurie plată.

2. Pe fiecare feliuță de dolvecel presărați cu atenție sarea, după gust. După aceea, lăsați-i la odihnit vreme de 10 minute, informează Libertatea.ro.

3. În acest timp, amestecați într-un castron oul cu piperul și sare. Bateți bine până ce obțineți un amestec omogen și nu exagerați cu condimentele.


4. Apoi, puneți pe o farfurie întinsă făină și condimentează cu piperul și sarea. Într-o altă farfurie puneți pesmetul. După aceea, încingeți uleiul într-o tigaie, aproximativ până la jumătatea vasului și lăsați-l pe foc, la încins.

5. Treceți pe rând fiecare felie de dovlecel mai întâi prin făină, mai apoi prin ou și prin pesmet, iar ulterior puneți-le la prăjit, în tigaie. După ce sunt gata, puneți-le pe o șervețelul așezat pe o farfurie, ca să fie lăsate la scurs.


6. Încă puțin și preparatul e gata! Puneți într-un bol iaurtul și dați prin răzătoare cei 3 căței de usturoi. Presărați sare și piper și adăugați apoi mărarul. Acum, sosul e pregătit și-l puteți servi alături de dovlecei. Poftă bună!

Sursă foto: Pixabay