Rețetă de dovlecei la borcan pentru iarnă. Cum timpul trece rapid, gospodinele nu mai stau pe gânduri și încep să-și facă „provizii' pentru vremurile mai friguroase. Dovleceii au un gust deosebit, pe placul tuturor, iar rețeta de dovlecei la borcan pentru iarnă pe care o veți găsi aici este un adevărat deliciu.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de dovlecei la borcan pentru iarnă. Dovleceii se găsesc în sezonul cald în toate grădinile, dar odată cu vremea rece, abia îi mai găsim la tarabe. Rețeta de dovlecei la borcan pentru iarnă vă va ajuta să vă bucurați de gustul acestui aliment pe toată perioadă anului. Trebuie doar să cumpărați întâi ingredientele necesare, iar mai apoi să urmați pașii următori.
Rețeta de dovlecei la borcan pentru iarnă necesită doar câteva ingrediente. Acestea sunt accesibile ca preț și le puteți găsi oriunde. De asemenea, și modul de preparare este unul simplu, iar dacă îl urmați cum trebuie, vă garantează un gust perfect.
Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu piept de pui și ciuperci.Un deliciu!
Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu tăiței.Gustoasă și răcoritoare
Citește și: Rețetă de dovlecei scăzuți.O mâncare de vară excelentă
Citește și: Rețetă de crochete din dovlecei.Un aperitiv gustos și dietetic
Rețetă de dovlecei la borcan pentru iarnă – Ingrediente
4 dovlecei
600 ml oţet alb
300 ml apă
1 ardei roşu iute
6 căţei de usturoi
3-4 tije de mărar
1 linguriţă piper boabe
sare
ulei
Rețetă de dovlecei la borcan pentru iarnă – Mod de preparare
1. Inițial, trebuie să vă ocupați de dovlecei. Mai exact, îi veți curăța de cotoare și spăla cum trebuie, pentru a elimina orice pată. Mai apoi, tăiați alimentul rondele, presărați sare pe deasupra și ulterior, lăsați totul la scurs.
2. Pasul următor este la fel de simplu. Puneți oțetul cu apa la fiert, iar pe deasupra adăugați cățeii de usturoi, după ce îi tăiați și pe ei rondele. Se adaugă și ardeiul iute, piperul boabe, tijele de mărar și sarea, după bunul plac, în funcție de preferință.
3. Când observați că a dat în clocot, strecurați oțetul de mirodenii. Apoi, fierbeți iar lichidul și adăugați și rondelele de dovlecei, vedeta rețetei. Lăsați compoziția să fiarbă timp de cinci minute.
4. Dovleceii se așază apoi în borcanele încălzite, iar peste turnați oțetul în care au fiert mai devreme, potrivit clickpoftabuna.ro.
5. Ca un ultim pas, puneți în fiecare borcan câte două sau trei linguri de ulei. La final, închideți borcanele etanș și sterilizați-le la bain-marie timp 10 minute. Asta e tot!
Sursă foto: shutterstock.com