Rețetă de dovlecei crocanți cu sos de iaurt. Toamna, când legumele și fructele se găsesc în cantități mari, gospodinele se întrec în rețete care mai de care mai gustoase. Multe dintre rețete conțin dovlecei, pentru că au un gust savuros și sunt și foarte buni pentru organismul uman. Dacă vreți să încercați ceva nou, noi vă provocăm să preparați rețeta de dovlecei crocanți cu sos de iaurt.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de dovlecei crocanți cu sos de iaurt. Dovleceii sunt bogați în nutrienți, antioxidanți și sunt o sursă nesecată de vitamine. Ei pot fi folosiți pentru a prepara atât mâncăruri de post, cât și mâncăruri festive. Sunt apreciați până și de cei mai pretențioși gurmanzi, având un gust savuros și o textură plăcută. Rețeta de dovlecei crocanți cu sos de iaurt recomandată de noi vă va cuceri pe loc papilele gustative și cu siguranță veți dori să o mai încercați.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu gutui caramelizate.Perfectă pentru zilele de toamnă
Citește și: Rețetă ciorbă de pește somn.Ușor de făcut acasă
Citește și: Rețetă de ciorbă de fasole cu costiță afumată.Secretul Mirelei Vaida
Citește și: Rețetă de prăjitură cu gutui.Secretul gustului perfect
Rețetă de dovlecei crocanți cu sos de iaurt – Ingrediente
2 dovlecei medii
3 linguri de făină
un ou
ulei pentru prăjit
pesmet
sare
piper
un iaurt grecesc
3 căței de usturoi
mărar
Rețetă de dovlecei crocanți cu sos de iaurt – Mod de preparare
1. Începeți prin a spăla foarte bine dovleceii sub jet de apă rece. După aceea, îi puteți tăia în feliuțe subțiri. Așezați apoi bucățile obținute pe o farfurie plată.
2. Apoi, fiecare felie de dovlecel trebuie să fie presărată cu sare, pentru un plus de savoare. Bucățile se lasă la odihnit pe farfurie timp de 10 minute.
3. Între timp, amestecați într-un castron oul cu sarea și piperul. După ce ați adăugat condimentele, bateți foarte bine oul.
4. Luați apoi altă farfurie întinsă din bucătărie. Pe ea se pune făina și se condimentează cu sare și piper. Pe o altă farfurie se pune și pesmetul, înainte de a trece la pasul următor, scrie libertatea.ro.
5. Mai apoi, încingeți cantitatea de ulei într-o tigaie, aproximativ până la jumătatea ei. Trebuie să luați fiecare feliuță de dovlecel și să o dați prin făină, iar ulterior prin ou și prin pesmet, iar mai apoi se lasă la prăjit.
6. Feliuțele de dovlecei se scot din ulei și se întid pe o farfurie. Farfuria trebuie să aibă pe ea un șervețel absorbant, pentru a elimina cantitatea nedorită de ulei.
7. Se pune apoi iaurtul grecesc într-un bol. Cei trei căței de usturoi se dau pe răzătoare, iar mai apoi se pun peste iaurt. Se condimentează cu sare și piper după gust și cu mărar. Poftă bună!
Sursă foto: Shutterstock