Rețetă de dolmas sau sarmale turcești

.

Rețetă de dolmas sau sarmale turcești. Această rețetă se prepară foarte simplu și este delicioasă, iar timpul de gătire este de aproximativ 90 de minute. Dolma este un fel de mâncare asociat cu bucătăria otomană, iar termenul se traduce prin „lucru înfășurat'. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de dolmas sau sarmale turcești. Acest tip de sarmale nu diferă cu mult față de cele gătite la noi în țară. Una dintre diferențele majore este aceea că, în Turcia, sunt mai populare sarmalele în foi de viță, foarte subțiri și delicate, fierte în sos de roșii și servite cu iaurt. Pentru acest preparat, trebuie să vă înarmați cu răbdare, însă rezultatul final va fi unul delicios. Mai jos, regăsiți pașii pe care trebuie să îi urmați pentru prepararea sarmalelor turcești.


Citește și: Rețetă de chiftele cu tofu

Citește și: Rețetă de chifle suedeze sau Kardemummabullar

Citește și: Cea mai delicioasă rețetă de omletă pentru micul dejun. Nu trebuie să adaugi lapte

Citește și: Rețetă de tocană de năut cu legume

Rețetă de dolmas sau sarmale turcești – Ingrediente

20 de frunze de viță de vie

 2 lămâi

 400 g carne tocată de vită sau miel

 2 lingurițe de pin

 1 lingură de stafide

 200 g bulgur sau orez basmati

 1 ceapă

 1 cățel usturoi

 o mână de frunze de mentă


 sare

 piper

Rețetă de dolmas sau sarmale turcești – Mod de preparare

1. Într-o cratiță, se pun 500 de ml de apă și puțină sare. Când apa începe să fiarbă, se adaugă bulgurul, se gătește pentru 15 minute, apoi se scurge.


2. Frunzele de viță de vie se spală și se lasă la înmuiat în apă. Între timp, ceapa, frunzele de menta și usturoiul se taie mărunt. Ulterior, se opresc pentru cinci minute și se usucă bine.

3. Peste carnea tocată, se pun ceapa mărunțită, menta, semințele de pin, stafidele, sarea și piperul. Toate ingredientele se amestecă bine, potrivit retete.unica.ro.

4. În această etapă, bulgurul se adaugă peste amestecul de carne. Acum, puneți câte o lingură de carne de fiecare frunză de vie și rulați-o așa cum procedați în mod obișnuit.


5. Într-o cratiță încăpătoare, se pune un litru de apă. Deasupra acesteia, se pune o sită, felii subțiri de lămâie și sarmalele. Acestea se gătesc la aburi timp de 30 de minute.

Sursa foto: Freepik