Rețetă de zacuscă de vinete. Toată lumea își aduce de acea perioadă din în an în care bunica nu se mai oprea din făcut diferite preparate pentru iarnă. De la compot, la zacuscă și până la castraveți murați, cu asta aveam să ne ospătăm tot sezonul rece. Însă, vedeta rămâne în continuare zacusca de vinete. Iată cum se prepară rețetă de zacuscă de vinete și de pași trebuie să ții cont!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de zacuscă de vinete. Zacusca de vinete te duce imediat la copilărie și la bunica, care nu se oprea până nu făcea tot felul de bunătăți pentru iarnă. Dacă vrei să prepari și tu această rețetă extrem de apreciată, tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos! O să te lingi pe degete la propriu!
Ceai de ceapă. Remediu natural pentru gripă
Ceaiul de ceapă cu nuci, cel mai bun remediu natural pentru tuse și dureri de gât
Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu
Rețetă de zacuscă dietetică cu vinete și ardei opărite
Rețetă de zacuscă de vinete. Ingrediente
2 kg vinete
500 g ceapă
500 g gogoșari
1 l suc de roșii
300 ml ulei
sare
piper
foi de dafin
Rețetă de zacuscă de vinete. Mod de preparare
- Jumătate de kilogram de vinete se pune la copt împreună cu jumătate din cantitatea gogoșarilor. Restul de legume le tăiem mărunt, iar ceapa se taie cubulețe.
- După ce vedem că s-au copt vinetele și gogoșarii, începem să îi curățăm de coajă, tocăm mărunt și băgăm compoziția la mixer.
- Într-o tigaie punem puțin ulei și adăugăm ceapa. Lăsăm preț de 2-3 minute, iar apoi adăugăm gogoșarii și vinetele crude. Lăsăm pe foc pentru 15 minute.
- Adăugăm și compoziția de vinete și gogoșari copți peste compoziția din tigaie și mai lăsăm pentru 10 minute pe foc.
- După ce legumele s-au călit bine, putem adăuga și sucul de roșii, dar și condimentele. Mai lăsăm totul pe foc pentru 30 de minute și apoi oprim focul.
- Punem zacusca de vinete în borcane și le închidem bine. Poate fi servită și după ce se lasă la răcit. Poftă bună!
sursă foto- Shutterstock
Cel mai nou VIDEO