Rețetă de vinete umplute în stil italian. Un preparat culinar gustos și răcoritor

.

Rețetă de vinete umplute în stil italian. Un preparat culinar gustos și răcoritor. Te-ai săturat de mâncărurile grase și încărcate din punct de vedere caloric? Vrei să profiți de sezonul legumelor și fructelor proaspete de pe piață? Ei bine, ce ai spune să încerci rețeta de vinete umplute în stil italian? Este cu adevărat un deliciu, mai ales când ne gândim la combinația dintre vinete, roșii, mozzarella, și busuioc. Trebuie neapărat să încerci acest preparat culinar!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Așa cum știm cu toții, vânata este un izvor de vitamine și minerale pentru organismul uman, fiind de asemenea unul dintre alimentele care ne ajută să ne hidratăm în timpul zilelelor caniculare. Există numeroase rețete ce au ca și ingredient principal vinetele, însă ce ai spune ca de data aceasta să încerci o rețetă italienească, simplă, gustoasă și fără carne, doar răcoritoare și sănătoasă.

Citește și: Rețetă de vinete umplute cu legume și cașcaval

Citește și: Rețetă de vinete umplute cu ciuperci. Un deliciu!


Acum, dacă ai ajuns până aici, cu siguranță rețeta italienească de vinete umplute ți-a atras atenția și ești gata să o încerci. Asigură-te că ai toate ingredientele din lista de mai jos și apoi urmează pas cu pas instrucțiunile de mai jos. Nu o să regreți atunci când o să-ți delectezi papilele gustative!

Citește și: Bella Santiago se mărită vineri. De ce va lipsi mama artistei de la nuntă: ‘A spus că vine, apoi…’ Solista i-a pregătit viitorului soț un cadou special / EXCLUSIV


Citește și: Ce declarație de dragoste i-a făcut Mihai Bobonete soției lui, de ziua ei de naștere. Cătălina a împlinit 40 de ani: „Voi fi lângă tine…'

Rețetă de vinete umplute în stil italian – Ingrediente

  • 2 vinete medii (600 g)
  • 1 ceapă medie
  • 4 căței usturoi
  • 15 roșii cherry
  • 8 măsline
  • busuioc proaspăt
  • 100 g mozzarella
  • 6 linguri ulei măsline
  • 2 linguri vin alb

Rețetă de vinete umplute în stil italian – Mod de preparare

Ei bine, deși pare un preparat alimentar greu de făcut din denumirea pe care o are, tocmai pentru că este o mâncare cu specific italian ne duce cu gândul că se face mai ușor decât am crede. Prin urmare, nu se gătește deloc greu și nici nu necesită mult timp, așa că este momentul potrivit să trecem la treabă. Pentru început, tăiem vinetele pe lungime și le scobim cu o lingura astfel încât să ne rămână 5 mm de miez pe marginii, dar și pe fundul vinetelor.


După ce am procedat așa cu toate vinetele, le stropim cu ulei de măsline, le punem într-o tava unsa cu 2 linguri ulei și le acoperim cu o folie de staniol. Le băgăm la cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 20 de minute, iar în acest timp călim o ceapa tocată mărunt în 2 linguri de ulei măsline. Când începe să fie aurie, stingem cu 20 ml apă, iar apoi așteptam să se evapore apa.


Adaugăm pulpa de vinete tocată cuburi mici, cățeii de usturoi zdrobiți, roșiile cherry tăiate pe jumătate, sare, piper și busuioc uscat, după gust, și călim totul câteva minute până începe să se înmoaie pulpa de vinete. Când sunt gata, se oprește focul, iar apoi, cu compoziția obținută umplem vinetele, adăugând cuburi mici de mozzarella. Punem în tava restul de ulei, vinul alb, roșiile nefolosite tăiate pe jumătate, acoperim iar cu staniol și dam la cuptor pentru 30 minute. Când timpul s-a scurs, le scotem de la cuptor, adăugăm frunzele proaspete de busuioc și putem să le servim alături de cei dragi! Poftă bună!

Sursă foto: freepics