Rețetă de vinete umplute cu legume, la cuptor. În ultima perioadă am devenit tot mai atrasă de rețetele ce au ca vedetă principală vinetele. Acestea sunt foarte gustoase, sănătoase și se prepară extrem de repede!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de vinete umplute cu legume la cuptor este perfectă pentru momentele în care nu știi ce să mai gătești. Acest preparat este foarte gustos, ușor de făcut și iubit de întreaga familie.
Citește și: Rețetă de ciorbă de oase afumate.Foarte simplă și rapidă
Citește și: Rețetă de vinete marinate pentru iarnă.Un deliciu!
Citește și: Rețetă de paste cu pui și sos de roșii.Ușor de preparat
Citește și: Ciorbă de ghebe în pâine de casă.O rețetă delicioasă
Rețetă de vinete umplute cu legume la cuptor – Ingrediente
- 2 vinete
- jumătate de ceapă
- un ardei gras
- 3-4 căței de usturoi
- o linguriță de oregano
- un sfert de cană de parmezan
- o jumătate de cană de pesmet
- pătrunjel proaspăt
- două căni de sos de roșii
- o cană de mozarella rasă
- două linguri de ulei
- piper
- sare
Rețetă de vinete umplute cu legume la cuptor – Mod de preparare
- Ne vom ocupa prima dată de vinete. Acestea se spală bine și se taie în două, pe lungime.
- Miezul vinetelor se scoate cu ajutorul unei lingure și se amestecă cu ceapa, usturoiul, ardeiul, oregano, piper și sare. Compoziția se așează în tigaie, împreună cu cele două linguri de ulei și se lasă la foc mediu, până când devine aurie. Este foarte important să amestecați pentru a nu se arde!
- După ce compoziția este gata, se umple fiecare jumătate de vânătă cu aceasta. Pe deasupra puneți parmezanul, pesmetul și pătrunjelul verde.
- Vinetele umplute se așează într-o tavă și se adaugă peste ele sosul de roșii și mozarella rasă. Acestea se introduc în cuptorul preîncălzit la 165 de grade, notează Ziua de Cluj.
- Lasă vinetele la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră. Testează-le cu ajutorul unei fuculițe, iar dacă acestea se pătrund cu ușurință le poți scoate.
Sursă foto: Shutterstock