Rețetă de vinete murate cu usturoi. Perfecte pentru iarnă

.

Rețetă de vinete murate cu usturoi. Atunci când sezonul rece începe, vinetele devin legumele vedetă din fiecare bucătărie. Ele sunt foarte sănătoase și aduc sănătății foarte multe beneficii. Acestea pot fi preparate în foarte multe feluri, inclusiv murate. Pot fi folosite toată iarna și sunt absolut delicioase. În textul de mai jos puteți urmări pas cu pas prepararea acestor murături cu totul speciale.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!


Această rețetă de vinete murate cu usturoi, este o gustare perfectă pe care o puteți servi pe toată perioada sezonului rece. Sunt foarte aromate și cu siguranță, dacă în această toamnă le veți face pentru prima dată, familia dumneavostră va avea o surpriză de proporții.

Citește și: Rețetă de vinete la cuptor cu cașcaval

Citește și: Rețetă de vinete cu parmezan

Citește și: Rețetă de salată de vinete cu maioneză.Simplu și gustos

Citește și: Rețetă vinete prăjite la borcan.Ușor de făcut


Vinete murate cu usturoi. Ingrediente

– vinete (depinde ce cantitate vreți să faceți)

– usturoi

– 1 l de apă (pentru saramură)

– 2.5 linguri de sare (pentru saramură)

Vinete murate cu usturoi. Mod de preparare

În primă instanță, spălați cantitatea de vinete și tăiați-le cozile. Apoi, ele se pun în apă clocotită și se fierb timp de 7-10 minute.

După, înțepați vinetele cu furculița în câteva locuri, puneți-le într-un recipient încăpător și acoperiți-le cu o farfurie și așezați o greutate. Lăsați-le să stea peste noapte.

A doua zi dimineață, umpleți vinetele cu căței de usturoi și la dorință presărați-le cu usturoi tocat după gust.

Apoi, preparați saramura. Dacă vreți să se dizolve sarea mai repede, folosiți apă caldă. Turnați saramura caldă peste vinete, puneți deasupra o greutate și lăsați-le la murat timp de 10 zile.


După ce aceste zece zile au trecut, vinetele sunt bune de consumat. Dacă vreți să le consumați toată iarna, atunci puneți vinetele în borcane sterilizate și sterilizați-le într-o cratiță cu apă. După ce va începe apa să fiarbă, sterilizați borcanele de 1 l timp de 20 de minute, apoi capsați-le.