Rețetă de vinete la tigaie cu ciuperci și usturoi

 Oana Pantazi
.

Rețetă de vinete la tigaie cu ciuperci și usturoi. Nu aveți idee ce să mai gătiți în perioada asta dat fiind că urmează dezmățul culinar de sărbători? Vă invităm să încercați o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă, de vinete cu ciuperci și usturoi!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Dacă nu folosiți iaurt, smântână și parmezan, această rețetă simplu de preparat este perfectă în perioadele de post. Este nu doar sățioasă, ci și extrem de gustoasă și, cel mai important, se prepară rapid.

Rețetă de vinete la tigaie cu ciuperci și usturoi

Dacă nu mai aveți idee ce să pregătiți la cină sau pentru un prânz rapid de weekend, vă sugerăm să încercați cea mai simplă rețetă de vinete la tigaie. Se pregătește cât ai cllipi și, nu în ultimul rând, nu conține multe ingrediente. O puteți, de asemenea, pregăti în post, dacă renunțați, evident, la parmezan și iaurt. Iată de ce aveți nevoie pentru a o prepara!

Citește și: Musaca de post cu ciuperci.Rețeta simplă și gustoasă

Citește și: Chec de post cu nuci.Rețetă rapidă și gustoasă

Citește și: Ciorbă rădăuțeană. Cea mai bună rețetă cu pui și smântână

Citește și: Ciorbă de legume. Ingredientul care dă gustul perfect

Ingrediente

  • 3 vinete nu foarte mari
  • 500 g ciuperci champignon
  • 6 căței de usturoi
  • 3-4 roșii
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • Iaurt gras (sau smântână) și mentă proaspată
  • 100 g parmezan

Cum se prepară vinetele la tigaie cu ciuperci și usturoi

Vinetele se spală, se feliază și se taie cubulețe. Presărați sare peste ele și lăsați-le la scurs într-o sită cel puțin 30 de minute (lasă multă apă). După ce s-au scurs, încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie și puneți-le la călit. După ce se rumenesc, dați tigaia deoparte. Separat, căliți și ciupercile champignon (tăiate cubulețe) cu puțin ulei de măsline. Turnați apoi ciupercile peste vinete și adăugați roșiile tăiate cuburi și descojite (opțional) deasupra. Potriviți de sare și de piper și mai spre final adăugați și usturoiul pisat mărunt.

Lăsați pe foc până scade zeama și, cu 1-2 minute înainte de a stinge focul, adăugați și pătrunjelul tocat mărunt. Se poate servi cu parmezan deasupra sau cu un iaurt gras peste care presărați mentă sau chives.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton