Rețetă de vinete cu carne tocată și roșii

.

Rețetă de vinete cu carne tocată și roșii este simplă și gustoasă! Dacă tot este sezonul vinetelor, este și păcat să nu profităm cât putem de aceste legume sănătoase. Din vinete putem prepara o grămadă de rețete, iar astăzi vă prezentăm un fel de mâncare realizat din vinete, carne tocată și roșii!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Vinetele de pot găti în numeroase feluri, de la salata clasică de vinete coapte la vinete pane, ghiveci de legume sau musaca. Vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru.

Fie că le consumi pe grătar, coapte, prăjite sau în tocăniţă, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale.

O combinație delicioasă se poate face din vinete la cuptor cu carne tocată, usturoi și roșii.

Citește și: Adriana Bahmuțeanu, amenințată cu moartea de fostul soț:„Mi-a pus pistolul la cap și…


Citește și: Ce plan ar fi pus la cale mama lui Gabi Bădălău să scape de Bianca Drăgușanu.O implică pe Claudia Pătrășcanu

Citește și: Luca Reghecampf, după ce s-a aflat că are o firmă cu iubita tatălui său:„Anamaria are parte de respectul meu

Ingrediente rețetă de vinete cu carne tocată și roșii

  • un kilogram de vinete
  • 1 kg de carne tocată
  • 2 cepe tocate fin
  • 4 căței de usturoi zdrobiți
  • sare, piper, pul biber, boia de ardei
  • 500 ml suc de roșii
  • 2 ardei kapia
  • 3-4 căței de usturoi feliați
  • 2 linguri de ulei de măsline

Cum se prepară vinetele cu carne tocată și roșii

Vinetele se spală și se taie rondele de 3-4 centimetri grosime.

Carnea tocată se amestecă cu sare, piper negru proaspăt măcinat, boia și 4 căței zdrobiți de usturoi. Se frământă totul bine cu mâinile.


Pe o frigăruie se alternează rondelele de vănătă cu chiftele de aceeași mărime din amestecul de carne de mai sus.

Se încinge cuptorul la 200 C cu ventilație și apoi, într-un vas termorezistent mai adânc – poate fi ceramic, de sticlă sau metalic, se aranjează frigăruile unele lângă altele. Stropiți cu ulei de măsline. Printre frigărui se pun feliile de usturoi și la final se toarnă sosul de roșii.

Nu se pune apă deloc pentru că vinetele își vor lăsa propriul lichid. Și nu acoperiți, așa încât să se rumenească foarte frumos și carnea și vinetele.


Puteți găti frigăruile și pe grătarul tip tigaie, pentru flacăra de aragaz, dar și mai gustoase sunt cele fripte pe grătarul din curte.