Rețetă de usturoi murat. Secretul unui gust delicios

.

Rețetă de usturoi murat. Dacă toamna asta simți nevoie de schimbare la capitolul murături, încearcă o rețetă de usturoi murat. Acest preparat are un gust cu totul deosebit, este ușor de preparat și cu siguranță vă va uimi așa de tare încât la anul viitor îl vezi găti din nou.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de usturoi murat. Unii specialiștii în artele culinare includ acest preparat în categoria delicateselor bune să le ai la îndemână oricând, așa cum sunt și roșiile uscate în cuptor, de exemplu. Iată cum se prepară:


Citește și: Castraveți în oțet. Rețetă simplă și delicioasă

Citește și: Rețetă de sfeclă roșie la borcan. Simplu de preparat

Citește și: Rețetă de ouă murate

Citește și: Rețetă de gălbiori murați

Rețetă de usturoi murat. Ingrediente

400 g usturoi
250 ml oţet de vin
2 ardei iuţi roşii (sau 3 linguriţe de fulgi de ardei iute)
100 ml vin alb
2-3 linguriţe de sare grunjoasă
2-3 linguriţe de zahăr

Rețetă de usturoi murat. Mod de preparare

Rețetă de usturoi murat. La început se curăță usturoiul și se taie feluțe. Între timp, oțetul, vinul, zahărul și sare se pui împreună la fiert. După două clocote, vasul se ia de pe foc.


Rețetă de usturoi murat. Apoi, se adaugă usturoiul în amestecul de oţet şi se lasă cel mult două minute. Se scoate usturoiul cu o paletă și apoo se așează în borcane. Peste el se toată după aceea lichidul firbinte peste.

Rețetă de usturoi murat. La final, borcanele se acoperă și se ladă încă 5-10 minute într-un vas mai mare cu apă fierbinte. După ce s-au răcit complet, se dobitează în loc răcoros, scrie click.

Se murează mai greu ca alte legume

Usturoiul se marinează mai greu decât alte legume, e gata cam în 14 zile, depinde și de temperatura la care îl ținem, dar cu cât stă mai mult, cu atât mai bine intră aromele în căţeii de usturoi.

Dacă îl puneți de pe acum și aveți răbdare să nu dați iama în el, va fi perfect lângă un cotlet de porc la cuptor


Usturoiul murat poate fi folosit exact la fel ca şi cel proaspăt, în salate, sandvişuri, sosuri, garnituri, etc.

Sursa foto Click