Rețetă de turtă dulce cu miere și scorțișoară. Desertul ideal pentru Crăciun

 Calin Maria Bianca
.

Rețetă de turtă dulce cu miere și scorțișoară. Sărbătorile de iarnă bat la ușă, astfel că mai sunt doar câteva zile până la Crăciun. Gospodinele au dat deja startul pregătirilor, astfel că dacă și tu te gândești cu ce delicii să îți mai impresionezi familia și musafirii, noi avem soluția. Ce ai spune să nu mai cumperi turta dulce, care, ce-i drept s-a și scumpit, și să o prepari chiar tu în casă? Da! Este mult mai avantajos, mult mai gustoasă, și totodată te bucuri de un miros îmbietor, specific sărbătorilor de iarnă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

La fel ca și ghiocelul care vestește venirea primăverii, așa este și turta dulce. În anotimpul rece este vedetă printre deserturile specifice iernii. Cu siguranță la fiecare Târg de Crăciun este una dintre cele mai cumpărate, însă acum a sosit momentul să o faci chiar în propria bucătărie și cu bani puțini. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, muzică de Crăciun pe fundal și puțină răbdare dacă vrei să le și decorezi.

Citește și: Vedetele au împodobit bradul și au ornat turtă dulce pentru copiii bolnavi

Citește și: Cele mai dorite deserturi pentru masa de Crăciun

Citește și: Georgiana Lobonț face repaus vocal din cauza problemelor de sănătate:'Cu sănătatea stau foarte prost'

Citește și: Cătălin Botezatu și-a făcut cadou de ziua lui o mașină de lux cu interiorul roz:'Mi-o doream enorm'

Fără dar și poate, în pragul Crăciunului, prepararea turtei dulci poate fi o relaxare. Aluatul se face ușor, coptul merge foarte repede, iar mirosul este îmbietăor. Partea frumoasă însă nu este doar atunci când mănânci cu toată familia râvnitul desert, ci atunci când vă puneți toți la masă să decorați figurinele în spiritul Crăciunului.

Rețetă de turtă dulce cu miere și scorțișoară – Ingrediente

  • 320 g făină
  • 100 g unt
  • 200 g miere
  • 1 ou
  • 1 linguriță rasa de bicarbonat
  • un praf de sare
  • 2 linguri rase condiment pentru turta dulce (scorțișoara, cardamom, cuișoare, ghimbir pudră)
  • 1 zahăr vanilat

Rețetă de turtă dulce cu miere și scorțișoară – Mod de preparare

Pe lângă faptul că trezești spiritul Crăciunul alături de toți cei dragi, cât și fiindcă parfumezi casa cu miros de turtă dulce și scorțișoară, îți încânți și papilele gustative cu un desert pe cinste. Prin urmare, după ce te asiguri că ai toate ingredientele, le pregătești și ești gata să te apuci de treabă. Se topește untul, iar apoi se amestecă cu mierea. Într-un alt vas, se pun făina, oul și condimentele. Se toarnă peste și untul cu mierea și se amestecă până când se omogenizează.

Când s-au înglobat condiementele și ingredientele, se frământă cu mâna sau cu un aparat special pentru frământat, însă nu cu un mixer manual pentru că riscați să se strice. Se ia aluatul pentru turta dulce cu miere și se pune într-o folie transparentă. Se lasă cel puțin o oră la frigider, apoi vine partea cu decupatul aluatului.

Se scoate aluatul din frigider si se lasă 30 de minute ca să se încălzească un pic, la temepratura camerei. Se întinde aluatul pe o suprafață cu făină, astfel încât să aibă o grosime de 5-6 mm. Se porționează turta cu un set de forme specifice Crăciunului și se așează pe o foaie de copt în tavă. Mai rămâne doar un pas!

Turta dulce cu miere se coace la 170° timp de 8-9 minute, cuptorul fiind încălzit în prealabil.Când sunt gata se ornează și se păstrează în cutii ermetice zile bune la rând, chiar și săptămâni, bucurându-vă de ele o perioadă îndelungată de timp.

Sursă foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton