Rețetă de trufe cu ciocolată și portocală. Dacă vrei să prepari un desert potrivit în orice ocazie, îți recomandăm rețeta de trufe cu ciocolată și portocală. Deși necesită mai mult timp de preparare, rezultatul este extraordinar. Mai mult, dacă vrei să gătești împreună cu familia, acesta este un preparat numai bun pentru o activitate comună.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de trufe cu ciocolată și portocală. Acest desert este extrem de delicios și simplu de făcut. Trufele de ciocolată cu portocale sunt perfecte pentru momentele în care vrei să mănânci ceva dulce, mic și concentrat. Acestea sunt numai bune pentru o clipă de răsfăț, în special pentru zilele de sărbătoare și la ocazii festive.
Citește și: Rețetă de ciuperci sote
Citește și:Prăjitură cu morcov și mere.Cel mai delicios desert de post
Citește și:Rețetă de icre de fasole.Perfectă în perioada de post
Citește și:Rețetă de smântână de post.Se prepară în doar câteva minute
Ingrediente
- 60 grame unt
- 50 grame smantana
- 120 grame ciocolata
- 30 ml lichior de portocale
- coaja rasa de la o portocala
- 15 ml ulei
Mod de preparare
Într-o cratiță se combină untul cu smântâna și se lasă pe foc până dă în clocot. Se adaugă jumătate din cantitatea de ciocolată, lichiorul și coaja de portocale. Se amestecă ingredientele până se obține o pastă cremoasă. Se toarnă compoziția într-o tavă și se lasă să se răcească timp de 2 ore. După ce trufele s-au răcit, se dă o formă rotundă cu ajutorul unei lingure de înghetață.
Se așază trufepe pe hârtia de copt și se lasă la răcit 30 de minute. Între timp, se topește restul de ciocolată și se adaugă uleiul. Când s-a topit complet, se lasă se răcească. Se tăvălește fiecare trufă în sosul de ciocolată și se lasă să se răcească câteva ore. Poftă bună!
Sursa foto: Canva