Rețetă de trifle cu fructe, desertul din meniul de la Gala Premiilor Oscar 2023

.

Rețetă de trifle cu fructe. Acest desert s-a regăsit în meniul de la Gala Premiilor Oscar 2023, inspirat din bucătăria britanică. Dacă vreți să vă impresionați membrii familiei sau prietenii cu un preparat inedit și ușor de făcut, nu ezitați să încercați recomandarea noastră. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de trifle cu fructe. Desertul acesta este foarte apreciat în Marea Britanie, iar pașii pentru prepararea acestuia sunt extrem de simpli. Această prăjitură se servește la mesele festive britanice, însă este perfectă pentru zilele însorite de primăvară. Dacă vrei să te răsfeți cu un desert fresh, consultă pașii de mai jos.

Citește și: Rețetă de tăiței chinezești cu legume

Citește și: Rețetă de tartă cu ceapă

Citește și: Rețetă de pleșcăviță umplută

Citește și: Rețeta de mucenici a lui Cătălin Scărlătescu


Rețetă de trifle cu fructe – Ingrediente

Pentru blat:

150 g făină

1 praf de sare

4 ouă

125 g zahăr

Pentru cremă:

50 g făină

40 g unt

4 gălbenușuri

200 g zahăr

semințele de la o păstaie de vanilie

700 ml lapte-preferabil unul mai gras

Pentru umplutură:

500 g mix fructe proaspete:  afine, căpșune, zmeură, fructe de pădure

Pentru însiropat:

lichior de fructe

Pentru decor:

200 g frișcă bătută

Fructe


Rețetă de trifle cu fructe – Mod de preparare

1. Într-un castron încăpător, se pun ouăle, zahărul, sarea și se mixează până când conținutul își triplează volumul. Ulterior, se cerne făina și se încorporează ușor cu o spatulă.

2. Compoziția se toarnă într-o formă dreptunghiulară și se bagă la cuptor pentru 20-25 de minute, la 170 °C.


3. Pentru prepararea cremei, se mixează gălbenuşurile cu zahărul și cu semințele de vanilie, apoi se încorporează făina. Aăugați laptele rece, apoi puneți compoziția pe foc. Când crema se îngroașă, se dă focul mic și se mai lasă cinci minute pe aragaz. În final, adăugați untul, iar crema se lasă la răcit.

4. Pandișpanul se pune într-un strat, apoi se stropește cu lichior, se pune un strat de cremă și, în final, unul de fructe. Repetați pașii până umpleți recipientul în care montați prăjitura, potrivit perfecte.ro.


5. În final, aceasta se decorează cu friscă și fructe și se servește rece. Poftă bună!

Sursa foto: Freepik