Rețeta de tort Tiramisu, un deliciu sofisticat și ușor de preparat

.

Rețeta de tort Tiramisu îmbină savoarea unuia dintre cele mai celebre deserturi din bucătăria italiană cu textura pufoasă de pandișpan și aroma de vanilie. Este ușor de preparat și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a obține un gust fin și memorabil. Tortul Tiramisu este perfect pentru a fi servit ca desert la sfârșitul unei mese cu familia sau prietenii. Te poți desfăta cu o felie din acest deliciu culinar și la cafeua de după-amiază. Iată cum se prepară!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Reteța de tort Tiramisu este una dintre cele mai simple de preparat. Vei avea nevoie de câteva ingrediente pe care le poți găsi în orice magazin și de puțină inspirație. Dacă vrei să îți impresionezi familia și prietenii cu un desert spectaculos, cu un gust inconfundabil și aromat, trebuie să pui puțin suflet, câțiva stropi de cafea…și o picătură de alcool.

Rețeta de tort Tiramisu

Procesul de preparare al tortului Tiramisu este format din două etape importante. Nu-ți face griji nu-ți va lua mai mult de 30 de minute. Prima dată trebuie să prepari blatul, iar apoi crema.


Blatul va fi asemenea unui padișpan care va accentua aromele de vanilie, cacao și mascarpone.

Îngrediente pentru blat:

  • 2 Oua
  • 80 gr Zahar (4 linguri)
  • 50 gr Faina (4 linguri)
  • 1 gr Sare (1 varf de cutit)

Separă albușurile de gălbenușuri, pune-le pe fiecare separat, în câte un bol. Amestecă cu mixerul albușurile cu zăhărul până obții o spumă tare sau până când zaharul s-a topit complet.

Citește și: Rețetă de prăjitură mexicană cu cocos (Cocada)

Citește și: Rețetă de chec cu vișine.Un desert pufos și gustos

Citește și: Ce probleme a întâmpinat Magda Pălimariu la naștere:’Am stat o săptămână în spital…’

Citește și: Cum s-a schimbat relația lui Theo Rose cu Anghel Damian de când este însărcinată:Dacă m-am înhămat la căruță, trebuie să trag

Amestecă apoi gălbenușurile cu esența de vanilie și praful de sare. Toarnă totul peste albușuri.
Amestecă compoziția cu o spatulă. Adaugă treptat făina și amestecă cu mișcări largi până se omogenizează. Toarnă compoziția într-o tava de 26 cm.
Încălzește cuptorul la 165°C și introduce tava timp de 15 minute.


Rețeta de tort Tiramisu. Cum se prepară crema

A doua etapă a rețetei de tort Tiramisu este prepararea cremei.

Pentru prepararea cremei vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 Gălbenusuri
  • 500 gr Mascarpone
  • 150 gr Zahăr
  • 60 gr Făina
  • 400 ml Lapte
  • 150 ml Frișcă lichidă
  • 1 Lingurița Ness
  • 1 Esență de vanilie

Pentru sirop: 350 ml cafea tare, 50 ml Vodka

Turnați într-un bol gălbenușurile, făina, zahărul și jumătate din cantitatea de lapte și amestecați.
Puneți pe foc cantitatea de lapte rămasă și lăsați pâna dă în fiert. Turnați apoi ușor peste amestec.
În continuare, puneți crema la foc mic și amestecați continuu până la îngroșarea compoziției. Luați de pe foc si lăsați să se răcească la temperatura camerei.
Adăugați crema mascarpone, esenta de vanilie și amestecați cu mixerul.
Puneți peste cremă și o lingurița de ness, pentru un plus de aromă. Adăugați la sfârșit și frișca lichidă și încorporați cu mixerul.


Asamblarea tortului Tiramisu

Înainte de a asambla tortul Tiramisu e nevoie să preparați siropul. Pur și simplu adăugați cantitatea de vodkă (sau aceeași cantitate de whisky) în cafeaua cu care vom însiropa blaturile.
Însiropați fiecare blat cu o cantitate egala de cafea cu alcool, ungeți cu crema si pudrați cu cacao.


Puneți tortul la frigider peste noapte, apoi serviți.