Rețetă de tort Diplomat. Desert ideal pentru toată familia

.

Rețetă de tort Diplomat. Atunci când ți-e poftă de ceva dulce, însă nu dispui de foarte mult timp pentru a-l petrece în bucătărie, alege să pregătești această rețetă. Tortul diplomat are un gust minunat, nu este greu de făcut și nu necesită foarte multe ingrediente. Iată cât de ușor se prepară!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Tortul Diplomat este unul dintre preferatele mele. Inițial, îl comandam de fiecare dată când aveam ocazia, însă ulterior am aflat cât de ușor se prepară, am decis să îl gătesc în propria mea bucătărie. Astfel, am decis să vă prezint și vouă cum să faceți cel mai bun tort!

Citește și: Rețetă de pateu de ciuperci și caju de post

Citește și: Rețetă cozonac de post.Simplu de făcut!

Citește și: Rețetă prăjitură Capriciul Doamnei.Un deliciu!

Citește și: Rețetă de tăiței cu susan de post.Gust senzațional


Rețetă de tort Diplomat – Ingrediente

Pentru blat:
4 oua 
4 linguri faina
4 linguri de zahar
Coaja de la o portocala
Extract de vanilie 

Pentru crema:
6 oua
400 ml lapte
150 g zahar
Un plic gelatina
400 ml frisca lichida
Fructe de primavara
Menta proaspata


Rețetă de tort Diplomat – Mod de preparare

  1. Ne vom ocupa prima dată de blat. Pentru acesta se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare, în timp ce gălbenușurile se amestecă cu zahărul. Spuma se adaugă peste gălbenușuri și se pune compoziția într-o tavă, care va fi introdusă la cuptor.
  2. Pentru cremă, vom mixa ouăle împrenă cu zahărul, până când acesta se dizolvă. Treptat, vom adăuga laptele și vom pune totul pe foc până când compoziția se îngroașă.
  3. Se adaugă gelatina înmuiată în prealabil în câteva linguri de apă rece, apoi se lasă să se răceasca puțin. 
  4. Peste blat, se adaugă fructele așezate după preferințe.
  5. Se adaugă frișca bătută bine, apoi, crema obținută. Se ornează cu mentă.
  6. Se lasă la rece pentru câteva ore, potrivit KanalD.

Sursă foto: Shutterstock