Rețetă de tort de somon afumat

.

Dacă vreți să vă impresionați invitații la masa de Crăciun sau de Revelion, e musai să pregătiți o rețetă de tort de somon afumat. Preparatul arată spectaculos, este savuros, fresh și va fi, cu siguranță, piesa de rezistență a petrecerii. Nu în ultimul rând, este extrem de ușor de preparat.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Rețetă de tort de somon afumat. Arată absolut senzațional, chiar și de aproape ai putea jura că este un tort diplomat, iar gustul, o adevărată explozie de arome proaspete, surprinde de la prima înghițitură. Mai mult, este extrem de simplu de făcut, așa că nu veți da greș în prepararea lui nici dacă nu aveți cine știe ce experiență în bucătărie. Chiar dacă asocierea cuvintelor tort și somon poate părea ciudată, vă garantăm că gustul va fi unul de neuitat!

Rețetă de tort de somon afumat


Dacă doriți să faceți impresie în fața musafirilor în ziua de Crăciun sau de Revelion, nimic mai simplu! Pregătiți un tort de somon afumat, care vă va face să păreți în ochii tuturor un chef veritabil. În plus, nu aveți nevoie de ingrediente multe, iar timpul de preparare este foarte mic în comparație cu rezultatul final. Iată de ce aveți nevoie pentru a prepara un tort de somon spectaculos atât ca aspect, cât și ca gust!

Ingrediente

  • 500 g somon afumat
  • 2 castraveți de seră
  • 1 legatură mărar
  • 1 ceapă roșie mare
  • 500 g smântană grasă
  • zeama de la o lămâie
  • 6 foi gelatină
  • sare
  • piper

Citește și: Ciorba de conopidă cu pui

Citește și: Ciorbă de curcan cu tăiţei de casă

Citește și: Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt

Citește și: Rețetă de supă cremă de ardei copți

Citește și: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu

Cum se face tortul de somon afumat

Rețetă de tort de somon afumat. Dacă tot vorbim despre un tort, e perfect dacă aveți acasă o formă cu marginea detașabilă, dar nu este obligatoriu. Ungeți forma în prealabil cu puțin ulei și tapetați-o cu folie de plastic. Somonul se taie în cubulețe, la fel și castraveții, iar ceapa se taie mărunt și mărarul de toacă fin. Dacă doriți, puteți curăța ambii castraveți de coajă sau unul îl puteți păstra așa, pentru culoare și o consistență mai crocantă.


Apoi, o jumătate din cantitatea de somon se întinde pe fundul formei. Dacă vreți să îl ornați altfel (cu felii de castravete, icre roșii sau trandafirași din somon), puteți pune tot somonul în amestec.


Restul de somon se amestecă cu ceapa, mărarul, lămâia, castravetele, smântâna și se adaugă sare și piper după gust. Se prepară apoi gelatina, conform instrucțiunilor, și se adaugă în amestecul pregătit.

Se toarnă compoziția peste tonul din formă și se nivelează bine amestecul. Tortul trebuie lăsat la frigider până a doua zi, pentru a se întări gelatina. A doua zi, se răstoarnă pe un platou și se ornează după preferințe. Puteți folosi felii de castravete, de lămâie, mărar sau măsline feliate. Este un deliciu.

Foto: Shutterstock