Un tort de biscuiți cu budincă este întotdeauna o idee bună! Rețeta pentru tort de biscuiți cu budincă și frișcă deasupra este una ușoară, iar desertul este minunat atunci când avem poftă de ceva dulce, dar nu avem prea mult timp disponibil pentru a sta în bucătărie.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Ați mâncat vreodată tort de biscuiți cu cremă de budincă? Dacă nu, atunci este momentul să încercați această rețetă! Copiii cu siguranță vor aprecia acest desert, însă va fi bine primit de toată familia, vă asigurăm!
Ingrediente pentru tortul de biscuiți cu budincă
Pentru tortul de biscuiți ai nevoie de 500 de grame de biscuiți Petit-Beurre, budincă, 500 de mililitri de lapte, 5 linguri de zahăr, apă și frișcă.
Trebuie făcute câteva mențiuni legate de ingredientele necesare. Puteți opta pentru orice fel de budincă (de căpșuni, vanilie, ciocolată etc). Dacă alegeți să faceți mai multe tipuri de budinci, cantitatea de 500 de mililitri de lapte va fi pentru fiecare aromă de budincă în parte.
Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparat
Citește și:Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi
Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada.Rețetă simplă și gustoasă
Citește și: Rețetă prăjitură deșteaptă.Se separă singură în trei straturi
Cum se prepară tortul de biscuiți cu budincă
Înainte de toate, puneți 500 de mililitri de lapte la fiert și adăugați treptat zahărul. Dacă vreți ca tortul de biscuiți cu budincă să nu fie foarte dulce, atunci presărați aproximativ 2-3 lingurițe de zahăr praf în timp ce fierbe laptele.
Turnați conținutul de budincă dintr-un plic într-un vas separat și
adăugați treptat câte 100 de mililitri de lapte. Amestecați pe parcurs
până se omogenizează compoziția.
În general, budinca de ciocolată se face mai repede. Pentru budinca de căpșuni sau vanilie s-ar putea să mai fie nevoie fie de puțin lapte adăugat treptat fie de încă un plic de budincă.
Așezați apoi biscuiții unul lângă altul pe o tavă în care faceți de obicei prăjiturile sau tortul. Stropiți primul strat de biscuiți cu apă amestecată cu puțin zahăr pentru ca aceștia să se înmoaie. Budinca se va lipi astfel mai bine de biscuiți, potrivit fanatik.ro.
Ungeți cu budincă primul strat de biscuiți, iar apoi adăugați
următorul strat și tot așa, în funcție de cât de mare doriți să fie
tortul de biscuiți.
Puteți să glazurați ultimul strat de biscuiți, iar deasupra să faceți diferite forme de frișcă. După ce tortul este gata, puteți să îl mai stropiți cu puțin sirop din cele pe care le găsiți în comerț, care se folosesc în mod normal la foile de prăjitură.
Puneți tortul de biscuiți la frigider pentru minim 20 de minute!