Rețetă de tocăniță de vinete. Vinetele reprezintă una dintre cele mai interesante legume. Acestea pot fi folosite în multe combinații și de fiecare dată au un gust diferit! Atunci când îți dorești să mănânci ceva gustos și sănătos, care nu necesită mult timp petrecut în bucătărie, această rețetă este soluția.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Atunci când vrei să renunți la carne și să mănânci ceva sănătos și gustos, tocănița de vinete poate fi soluția. Vinetele nu doar că sunt extrem de savuroase, ci sunt și ușor de folosit în cât mai multe rețete. Această tocăniță va fi îndrăgită atât de tine, cât și de familia ta.
Citește și: Rețetă de dulceață de ardei iute cu capia
Citește și: Rețetă de prăjitură cu gutui.Secretul gustului perfect
Citește și: Rețetă de supă de gulii.Delicioasă și simplu de făcut
Citește și: Ceai de ceapă.Remediu natural pentru gripă
Rețetă de tocăniță de vinete – Ingrediente
- 2 vinete medii
- 2 ardei capia
- 2-3 roșii
- 2 cepe mari
- sare
- 3 căței de usturoi
- piper, busuioc
- pătrunjel, 100 ml ulei
Rețetă de tocăniță de vinete – Mod de preparare
- Ne vom ocupa prima dată de vinete. Acestea se spală și se taie în cubulețe mari, apoi se presară cu sare și se lasă deoparte pentru 20 de minute. După ce au trecut cele 20 de minute, acestea se așează într-o strecurătoare și se spală sub jetul de apă rece.
- Ceapa și ardeii se spală și se taie cubulețe. Roșiile vor fi decojite, apoi tăiate cu grijă și lăsate deoparte. Ne vor ajuta la sosul pentru tocăniță.
- Într-o tigaie se pune la încins puțin ulei, peste care se adaugă ceapa. Se lasă la călit, apoi se adaugă ardeii tăiați cubulețe. După aproximativ 4-5 minute, peste ele se pun roșiile tăiate.
- Peste acestea se pun vinetele scurse bine.
- Se lasă toate acestea la călit, apoi se poate adăuga usturoiul tăiat, împreună cu un pahăr cu apă. Se lasă să fiarbă acoperit aproximativ 20 de minute, potrivit Libertatea.
- Se condimentează cu sare și piper după gust.
Sursă foto: Shutterstock
Cel mai nou VIDEO