Rețetă de tocăniță de pipote cu ceapă și ardei. Tocănița de pipote cu ceapă și ardei este o rețetă perfectă pentru întrunirea cu familia. Dacă vrei să prepari o mâncare delicioasă, îți recomandăm această rețetă. Iată ce ingrediente trebuie să folosești!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de tocăniță de pipote cu ceapă și ardei. Dacă vrei să prepari o masă în familie și să fii lăudată, trebuie să faci rețeta de tocănița de pipote cu ceapă și ardei.
„„
Este o mâncare plină de vitamine și proteine, iar gustul va fi unul de neuitat. Mâncarea făcută de bunica va rămâne o amintire bine păstrată în mintea multora, iar această rețetă este numai bună pentru a ne aminti despre momentele plăcute din copilăria noastră.
Citește și: Rețetă de ciorbă de pipote și inimi de pasăre.Un deliciu!
Citește și:Ciorbă rusească de raţă cu hrişcă.Rețetă pentru toamnă
Citește și: Rețetă de chiftele din dovlecei cu cartofi.Un deliciu!
Citește și:Rețetă de dovlecei cu maioneză.Gata în doar 10 minute!
Ingrediente
– 500 g pipote
– 150 ml suc de roșii
– 2 cepe mari
– 1 ardei
– 50 ml ulei
-1 linguriță boia dulce
-o foaie de dafin
-sare
-piper
-pătrunjel
Mod de preparare
Pipotele se spală foarte bine și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Se lasă pe foc până acestea fierb pe jumătate. În timpul fierberii se elimină spuma care se formează. Se oprește focul, iar pipotele se scot și se pun să se scurgă. Apoi se toacă julien și se pune la călit în 50 de ml de ulei, într-o crăticioară, iar când se înmoaie ceapa, se adaugă pipotele și se călesc aproximtiv 2-3 minute.
Se adaugă ardeiul tăiat cubulețe, foaia de dafin, boiaua, piperu, sucul de roșii și o parte din supă. Se pune sare după gust și se amestecă bine, se dă cratița la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute. Tocănița se poate pune într-o tavă de yena și se bagă la cuptor până sosul se îngroașă. Poftă bună!
Sursa foto: Canva