Rețetă de tocăniță de ardei copți cu pui. Un deliciu!

.

Această rețetă de tocăniță de ardei copți este atât de gustoasă, încât va deveni, cu siguranță, una dintre preferatele familiei. Mai mult, dacă doriți să o mâncați în post, puteți scoate carnea de pui, nu-și va pierde savoarea.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Dacă nu ați încercat până acum o rețetă de tocăniță de ardei copți, a venit momentul să o faceți! Este anotimpul lor și nimic nu se compară cu gustul ardeilor copți pe grătar. Extrem de versatili, aceștia pot fi consumați și ca atare, ca garnitură pe lângă fripturi, ardeii copți sunt savuroși în tocănițe, cu sau fără carne. În plus, au o cea mai mare concentrație de vitamine și, deci, beneficii, pentru sănătate.


Rețetă de tocăniță de ardei copți

Dacă adorați legumele și, în special, ardeii copți, vă veți îndrăgosti de acest fel de mâncare ușor, sățios și savuros. Chiar dacă durează ceva vreme să coaceți ardeii și să îi curățați, vă garantăm că rezultatul va merita fiecare minut petrecut în bucătărie. Iată de ce aveți nevoie pentru a prepara cea mai fustoasă tocăniță.

Citește și: Ciorbă de burtă. Rețeta clasică, pas cu pas

Citește și: Ciorbă de salată verde. Perfectă pentru zilele toride de vară!


Citește și: Rețeta originală de tiramisu. Cum se face cel mai popular desert Italian

Citește și: Rețetă pentru cele mai delicioase clătite la cuptor, cu brânză și prosciutto

Citește și: Rețetă de sirop de soc. Cum se prepară siropul natural, de casă

Ingrediente

  • 500 g ardei copți (1 kg de ardei gras sau kapia proaspeți)
  • 500 g carne de pui (pulpe dezosate sau piept)
  • 2 cepe medii
  • ulei
  • 3-4 roșii mari
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • cimbru uscat
  • 1 legătură de pătrunjel

Cum se prepară tocănița de ardei copți

Rețetă de tocăniță de ardei copți. Mai întâi se coc ardeii, se curăță de pielițe și de semințe și se taie fâșii. Carnea de pui dezosată, tăiată bucățele sau fâșii, o prăjiți în ulei pe toate părțile până se rumenește frumos. O scoateți din cratiță și apoi puneți la călit ceapa. După ce devine sticloasă (nu îi dați culoare), adăugați ardeii copți și un pahar de apă și lăsați să fiarbă puțin.


Apoi adăugați roșiile descojite și tăiate cubulețe și carnea de pui. Se lasă să fiarbă împreună până se întrepătrund aromele și scade sosul. Între timp, adăugați sare și piper proaspăt măcinat, după gust, cimbrul și usturoiul pisat mărunt sau tăiat feliuțe. Pentru a tăia din aciditatea roșiilor, puteți adăuga și o linguriță de zahăr.

Când sosul a scăzut îndeajuns, opriți focul și presărați deasupra pătrunjel proaspăt tocat. Se poate servi ca atare sau alături de mămăligă.

Foto: Shutterstock