Rețetă de tocană de legume cu orez

 Ifrim Georgiana
.

Rețetă de tocană de legume cu orez. Un preparat delicios, simplu și care se prepară în aproximativ două ore. Este ideal pentru perioadele de post și nu numai. Mai mult, tocana poate fi conservată în borcane și veți avea întotdeauna la îndemână o gustare savuroasă și sănătoasă. Iată ingredientele necesare și modul de preparare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de tocană de legume cu orez. Preparatul este un deliciu al sezonului, iar gospodinele au început deja să-și umple cămara cu borcane de tocană de legume și orez. Acesta se prepară după o rețetă extrem de simplă, fiind potrivită și pentru cei mai neîndemânatici în bucătărie. Mai mult, poate fi consumată pe post de garnitură sau unsă pe pâine.

Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți

Citește și: Rețetă de pârjoale marinate de pui

Citește și: Rețeta de tocăniță de ghebe

Citește și: Dulceață de lămâie

Rețetă de tocană de legume cu orez – Ingrediente

1 kg ceapă;

200 grame mazăre;

750 grame roșii;

vânătă – două;

4-5 ardei grași ;

750 grame morcov;

175 grame orez;

150 ml ulei;

1 l supă de legume/apă;

sare / piper – după gust;

Rețetă de tocană de legume cu orez – Mod de preparare

1. Orezul se spală bine și se pune la fiert în cantitate dublă de apă. Ulterior, acesta se scurge de apă și se lasă la răcit.

2. Ceapa, vinetele, roșiile și ardeii grași se spală și se curăță, apoi se taie în cubulețe mici. Legumele se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei și se lasă pe foc pentru aproximativ 5 minute.

3. În această etapă, în tigaie, se adaugă vinetele, mazărea și restul de supă/apă. Focul se stinge când legumele s-au înmuiat, potrivit spynews.ro.

4. Acum, se pune și orezul scurs și se codimentează după propriile preferințe. Toate ingredientele se amestecă bine, iar oala se acoperă cu un capac pentru ca aromele să se întrepătrundă.

5. Tocana se adaugă în borcane sterilizate și se ănchid etanș cu capacul. Poftă bună!

Sursa foto: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton