Rețetă de tartă cu mure

.

Rețetă tartă cu mure. Vrei să-ți surprinzi invitații sau familia cu un preparat delicios, dar nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie? Rețeta de mure este soluția potrivită. O pregătești rapid și ai nevoie de doar câteva ingrediente!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Rețetă tartă cu mure. Tarta cu mure se prepară extrem de rapid și ai nevoie de doar câteva ingrediente. Dacă vrei să pregătești ceva dulce, dar nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie, această tartă este soluția. Iată cum o poți face la tine acasă.

Citește și: Rețetă de salată Malaga

Citește și: Rețetă de aripioare de pui în sos de mango

Citește și: Rețetă de înghețată cu banane

Citește și: Șnițel parizian de pui.Rețetă fără pesmet

Rețetă tartă cu mure. Ingrediente


Pentru aluat- 350 g făină

1 ou

6 linguri apă

100 g unt

100 g zahăr pudră

o linguriță de esență de vanilie

un om mic pentru uns pe deasupra

Pentru umplutură- 1 kg mure

5 linguri zahăr brun

5 linguri făină

1 linguriță de esență de vanilie

Rețetă tartă cu mure. Mod de preparare

  1. Spîlîm bine murele și le punem într-o ală, peste care adăugăm 5 linguri de zahăr și le punem la foc. Le lăsăm pe foc pentru 5-8 minute și avem grijă să amestecăm cât de des putem.
  2. Dăm de pe foc oala și adăugăm și cele 5 linguri de făină, apoi o punem din nou pe foc și încorporăm bine totul.
  3. După ce vedem că se îngroașă compoziția, luăm de pe foc oala și adăugăm esența de vanilie. Mixăm și lăsăm la răcit.
  4. Pentru aluat vom lua un bol în care vom pune untul cu zahărul pudră și le vom amesteca bine. Se adaugă apoi și oul, se amestecă și se adăugă apă din nou.
  5. După ce încorporăm bine totul, adăugăm făina și amestecăm cu mixerul. Se frâmântă aluatul cu mâna și îl împachetăm bine și îl lăsăm la frigider pentru 35-40 de minute.
  6. După ce au trecut cele 40 de minute, tăiem aluatul în patru, iar un sfert îl punem înapoi în frigider. Aluatul rămas se întinde cu sucitorul într-o formă rotundă. Punem foaie de copt într-o tavă și apoi adăugăm aluatul.
  7. Se adăugă umplutura cu mure deasupra, iar peste se decorează cu fâșii din aluatul lăsat la frigider, sub formă de grilaj.
  8. Batem oul și ungem tarta cu el, cu ajutorul unei pensule de bucătărie.
  9. Tarta de mure o dăm la cuptor pentru 30-35 de minute și servim imediat după ce s-a răcit.

sursă foto- Pixabay