Rețetă de tartă cu lămâie și cocos. Un desert potrivit pentru zilele călduroase de vară! Iată cum prepari unul dintre cele mai simple deserturi.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Verifică după 45 de minute dacă tarta s-a rumenit ușor pe margini. Dacă ți-e teamă că desertul se va arde prea mult, poți să acoperi tarta cu folie de aluminiu. De altfel, lasă tarta să se răcească complet și folosește doar cele mai proaspete lămâi!
Rețetă de tartă cu lămâie și cocos. Ingrediente
- 400 ml lapte de cocos
- 160 g zahăr pudră
- 100 g fulgi de cocos neîndulciți
- 4 ouă
- 125 g unt
- 70 g făină albă
- zeama de la 2 lămâi
- 1 linguriță coajă de lămâie
- 1 linguriță esență de lămâie, opțional
- 1 linguriță esență de vanilie
Rețetă de tartă cu lămâie și cocos. Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Într-un bol larg, mixează ouăle timp de 4-5 minute până își cresc volumul, apoi adaugă untul la temperatura camerei, zahărul, zeama și coaja de lămâie, esențele, laptele.
- Omogenizează, cerne făina, apoi adaugă fulgii de cocos și, din nou, amestecă.
- Unge o tavă de tartă cu puțin unt, inclusiv pereții vasului.
- Toarnă aluatul și dă la cuptor pentru 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii.
- Lasă la răcorit și poți servi cu înghețata preferată.
Sursă foto: Pexels
Cel mai nou VIDEO