Rețetă de tartă cu dovlecei și roșii. În general, orice rețetă de tartă poate fi destul de dificilă datorită aluatului greu de pregătit, dar varianta cu dovlecei și roșii este numai bună pentru un mic dejun sățios, un prâns fresh de vară sau chiar un aperitiv ideal pentru petreceri.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Această rețetă de tartă cu dovlecei și roșii este gata în puțin peste o oră și este ideală pentru gospodinele care nu au timp de pierdut în bucătărie. Poate fi păstrată mai multe zile la frigider și nu trebuie să o reîncălzești, pentru că este numai bună și rece, în zilele călduroase de vară.
Citește și: Rețetă de păstăi cu usturoi. Simplu și delicios
Citește și: Rețetă de mâncare de vinete cu carne. Ușor de preparat
Citește și: Bulete de cașcaval. Cea mai simplă și gustoasă rețetă
Citește și: Rețetă de bulion. Delicios și ușor de preparat
Pe lângă multitudinea de legume folosite în
prepararea unei rețete de tartă cu dovlecei, secretul gustului desăvârșit stă
în cantitatea și tipul de brănză folosită. Este un preparat sănătos, pe care
membrii familiei îl vor adora, indiferent de vârstă.
Ingrediente tartă cu dovlecei și roșii
Pentru aluat,
avem nevoie de:
- 100
gr. unt/margarină; - 2
gălbenușuri; - 50 ml.
lapte/smântănă; - 250
gr. făină;
Pentru umplutură,
vom folosi:
- 4 dovlecei;
- 2 cepe medii;
- 2-3 cartofi fierți;
- 2 căței de usturoi;
- 7 roșii cherry;
- 3 ouă;
- 250 gr. brânză sărată;
- 2-3 linguri de ulei;
- Sare, piper, cimbru, oregano.
Mod de preparare rețetă tartă cu dovlecei și roșii
- Amestecăm
toate ingredientele pentru aluat, fără să le frământă, după care le lăsăm 30 de
minute la frigider, timp în care pregătim umplutura; - Spălăm
dovleceii și îi tăiem rondele, cu tot cu coajă, punem un praf de sare și îi
lăsăm la scurs; - Tocăm
cubulețe ceapa și usturoiul și le călim 5 minute la foc mediu, apoi adăugăm
dovleceii și cimbrul și lăsăm cratița pe aragaz încă 3-5 minute; - Pregătim
tava pentru tartă, întindem o foaie din coca lăsată la rece și avem grijă ca
aceasta să acopere și pereții recipientului pe care îl vom folosi; - Punem
dovleceii, ceapa, usturoiul și cartofii fierți în prealabil; - Batem
ouăle, amestecăm cu brânza rasă, sare,oregano și piper și turnăm compoziția
peste legumele din tartă; - Punem
roșiile cherry peste și coacem tarta la 180 grade Celsius pentru cel puțin 35
de minute.
Cea mai simplă rețetă de tartă cu dovlecei este gata, poftă bună!
Sursa FOTO: Shutterstock.